WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να πείτε ευχαριστώ;


15 Απριλίου 2013

Είναι πολύ σημαντικό μέσα στους δύσκολους και έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας να πει κάποιος ευχαριστώ.

Nα βρει το χρόνο, να κοιτάξει γύρω του και νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα έχει. Όταν δείχνει κανείς ευγνωμοσύνη, αναγνωρίζει εσωτερικά και εξωτερικά τις ευεργεσίες που έχει δεχτεί και κοιτάζει να επιστρέψει στη ζωή κάτι από αυτά που του έχει δώσει. Πώς μπορεί λοιπόν κανείς να πει ευχαριστώ για όσα έχει. Ίσως, θα μπορούσε να βοηθήσει το ποίημα του Bertolt Brecht «Απολαύσεις», όπου έκανε τον προσωπικό του κατάλογο ευχαριστιών βασιζόμενος σε πολύ καθημερινές χαρές όπως:

«Η πρώτη ματιά από το παράθυρο το πρωί/το παλιό βιβλίο που ξαναβρέθηκε/ενθουσιώδη πρόσωπα/χιόνι, η αλλαγή των εποχών/ η εφημερίδα/ ο σκύλος/ η διαλεκτική/ ντους, κολύμπι/παλιά μουσική/ άνετα παπούτσια/ επίγνωση/νέα μουσική/να γράφει κανείς, να φυτεύει/να ταξιδεύει/ να τραγουδάει/ να είναι φιλικός». Σαν άσκηση για να δείτε και να ευχαριστήσετε τη μαγεία της ζωής, μπορείτε να γράψετε τον δικό σας κατάλογο θαυμάτων και να τον κρεμάσετε σε ένα σημείο του σπιτιού σας, ώστε να μην ξεχνάτε τα καλά που έχετε δεχτεί. Κάθε μήνα μπορείτε να ανανεώνετε τον κατάλογο με καινούργιες απολαύσεις που θα έχετε ενσωματώσει στην ημερήσια σας διάταξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.