WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είναι σημαντικό να βλέπει κανείς το μέλλον


22 Απριλίου 2013

Πόσες φορές σας έχει τύχει να «φυλακιστείτε» στο παρελθόν;

Για ένα περίεργο λόγο όλοι έχουν την τάση να μπαίνουν στο ρόλο του κριτή και να κρίνουν τις πράξεις των άλλων. Πράξεις όμως που ανήκουν στο παρελθόν. Από τα σχολικά χρόνια, όπου οι σχολικοί έλεγχοι είχαν ως στόχο να βαθμολογούν και να αξιολογούν τη επίδοση των μαθητών. Κάθε κρίση κρύβει την υπεροψία εκείνου που κατέχει την αλήθεια και αποκαλύπτει, επίσης, μια μεγάλη ανασφάλεια, αφού κάποιοι κρίνουν δεν είθισται να ενεργούν. Από τη θέση τους, χωρίς να ξέρουν πως νιώθει ο άλλος, ποια ήταν τα κίνητρά του, οι σκέψεις τους, εξυψώνονται σε ηγεμονίσκους και αναλυτές των πράξεων των άλλων.

Πιστεύετε πως κάτι τέτοιο αξίζει το κόπο; Η ζωή τρέχει και δεν σας περιμένει πότε θα αποφασίσετε να βγείτε από το ρόλο αυτό και να κοιτάξετε και τη δική σας ζωή για λίγο. Είναι πιο παραγωγικό να σχεδιάζεις αυτό που θα υπάρξει παρά να κρίνεις αυτό που υπήρξε. Παίρνεις πράγματα από τα λάθη σου άλλα δεν θα πρέπει να εγκλωβίζεσαι στο παρελθόν και σε εμμονές.

Να θυμάστε πως μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να κοιτάζετε τον κόσμο, ή γυρνάτε το κεφάλι προς το παρελθόν ή στρέφετε την προσοχή σας σ΄αυτό που έχετε μπροστά σας. Σκεφτείτε τι θα θέλατε να διαλέξετε;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.