WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να κάνετε τους φίλους σας χαρούμενους


22 Απριλίου 2013

Είναι πολύ σημαντικό να είναι οι φίλοι μας χαρούμενοι γιατί έτσι είμαστε και εμείς. Τι γίνεται όμως όταν εκείνοι είναι λίγο πεσμένοι; Πώς μπορούμε να τους φτιάξουμε το κέφι;

Αυτοπεποίθηση: Είναι πολύ βασικό να ξεκινήσετε από εκεί, καθώς κάθε φορά που νιώθει κανείς άσχημα η αυτοπεποίθηση δεν είναι στα ύψη. Όταν λοιπόν οι φίλοι σας δεν έχουν κέφια, προσπαθήστε να τους θυμίσετε τις επιτυχίες τους, πράγματα που έχουν κάνει και γενικότερα βρείτε τρόπους να τους τονώσετε το Εγώ τους.

Βγείτε έξω: Όσο πιο πολύ μένει κανείς στο σπίτι τόσο χειρότερο είναι για τη ψυχολογία του. Προσπαθήστε να τους ξεσηκώσετε και να πάτε μια βόλτα. Δεν είναι απαραίτητο να βγείτε για διασκέδαση. Μπορείτε να πάτε μια βόλτα στην παραλία, να πάτε γυμναστήριο, να αρχίσετε ένα χόμπι. Το βασικό είναι να ενεργοποιηθούν και να κάνουν κάτι δημιουργικό και γεμάτο ενέργεια.

Ακούστε τους: Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσετε να τους ακούσετε. Μπείτε για λίγο στη θέση τους και προσπαθήστε να καταλάβετε τι έχει συμβεί. Μόνο έτσι μπορείτε να τους βοηθήσετε. Σαφώς, μπορεί να έχετε κάνει τις υποθέσεις σας, αλλά αν δεν σας πουν οι ίδιοι τι τους συμβαίνει, εξηγώντας από τη δική τους οπτική, δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε. Στη συνέχεια, εξηγήστε τους πως όλοι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν γίνεται να φεύγουν συνεχώς από το «πεδίο της μάχης». Ενθαρρύνετε τους ότι μπορούν να παλέψουν ότι και αν είναι και πως θα είστε δίπλα τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.