WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το σπίτι σου είσαι εσύ


29 Απριλίου 2013

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί αλλά η κατοικία σας αντιπροσωπεύει κομμάτια του εαυτού σας.

Φαντάζει παράλογο αλλά για σκεφτείτε το γούστο και οι επιλογές που έχετε κάνει από το καναπέ μέχρι και κουζινικά σας σκεύη είναι πράγματα που σας εκφράζουν. Είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύπτει κανείς τον εαυτό του καθώς έρχεται σε επαφή με πτυχές που δεν ήξερε και έτσι έχει την ευκαιρία να τις αξιοποιήσει.

Καθίστε λοιπόν το βράδυ σπίτι σας και ενώ χαλαρώνετε παρατηρήστε το. Σκεφτείτε πώς είναι; Έχει ορόφους; Μένεις σε ισόγειο; Σου αρέσει να περιβάλλεσαι από ομορφιά; Αντικρίζεις γύρω σου την αρμονία; Αγαπάς τα έπιπλά σου, τα χρώματα των τοίχων σου; Σε γεμίζει ευτυχία η διακόσμηση του σπιτιού σου; Μήπως θες να ανακαινίζεις συνεχώς;

Οι όροφοι του σπιτιού συμβολίζουν τα εσωτερικά επίπεδα της ψυχής. Το υπόγειο εκφράζει τα ένστικτα, το ασυνείδητο και το παρελθόν. Το ισόγειο αντιστοιχεί στη συνείδηση του χθες ή του σήμερα. Όσο ανεβαίνει κανείς τόσο πλησιάζει το είναι, την πνευματική διάσταση και το μέλλον. Σκεφτείτε λοιπόν αν το σπίτι σας έχει επίπεδα που επιλέγετε να περνάτε το χρόνο σας. Αν για παράδειγμα, προτιμάτε το υπόγειο, τότε νιώθετε την ανάγκη να αφεθείτε στις απολαύσεις σας και τις υλικές σας ανάγκες. Η προτίμηση στο υπόγειο μπορεί να σημαίνει πως είστε σε μια φάση αναζήτησης του υποσυνείδητου σας.

Αν τώρα επιθυμείτε να κάνετε συνεχώς ανακαινίσεις και αλλαγές, σημαίνει πως στη προσωπική σας ζωή επιλέγετε το ίδιο. Αν πάλι η διακόσμηση του σπιτιού είναι φορτωμένη με πάρα πολλά πράγματα τότε δυσκολεύστε να αποβάλλετε αρχές και πεποιθήσεις που είναι παγιωμένες γερά μέσα σας. Να θυμάστε πως ο υλικός συνωστισμός έχει ως συνέπεια τον ψυχικό συνωστισμό. Και αυτό προκαλεί προβλήματα στη μνήμη.

Έχει το σπίτι σας παράθυρα; Επιλέγετε να έχετε πολύ φως; Τα παράθυρα συμβολίζουν το άνοιγμά σου στα γεγονότα, τα αντικείμενα σου και τους ανθρώπους, και τον τρόπο σου να βλέπεις ότι σε περιβάλλει.

Πως είναι η κρεβατοκάμαρα σου; Έχει μεγάλη σημασία να αισθάνεσαι καλά εκεί και άνετα. Το δωμάτιο αυτό συμβολίζει την προσωπική πλευρά του είναι σου. Η κουζίνα από την άλλη είναι ο χώρος που εκφράζει τη θηλυκή πλευρά της ανθρώπινης κυριαρχίας . Είναι η πλευρά που τρέφει και δημιουργεί το αίσθημα της τρυφερότητας και της στοργής.

Παραπάνω αναφέρθηκαν μερικά δωμάτια αλλά και η αισθητική του σπιτιού που αποκαλύπτουν στοιχεία του εαυτού. Η αυτογνωσία είναι πολύ σημαντική. Τίποτα δεν θα πρέπει να μένει στη τύχη του. Αφιερώστε χρόνο στην παρατήρηση της οικείας απ’ όλες τις απόψεις και δείτε τι σας εκφράζει πραγματικά και τι όχι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.