WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εσείς δέχεστε την απιστία;


17 Μαΐου 2013

AΠΙΣΤΙΑ1.jpg

Τι γίνεται αν μάθετε πως ο σύντροφός σας σας απατά;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς πώς είναι εύκολο να δεχτεί ότι ο σύντροφός του τον απάτησε. Όπως δεν υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για να το αντιμετωπίσει κανείς. Είναι μια διαδικασία που δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά αναλόγως με τη σχέση που έχει, τα αισθήματα που τρέφει αλλά και το είδος της απιστίας (συστηματική, μεμονωμένο περιστατικό κλπ), τι οδήγησε τον σύντροφό σας μέχρι εκεί κ.α.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Το βασικότερο είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Οι απότομες εκρήξεις και αντιδράσεις συχνά δεν φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Αντίθετα, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ σας και του συντρόφου σας και πιθανότητα την ψυχολογική σας κατάσταση.

Πάρτε το χρόνο σας και διαπραγματευτείτε με τον εαυτό σας. Σκεφτείτε για λίγο μήπως κάποιες αντιδράσεις, οι συμπεριφορές σας, οδήγησαν στην απιστία. Μπορεί, ο τρόπος που αντιμετωπίζατε τη σχέση σας τον τελευταίο καιρό να δημιούργησε προβλήματα που δεν ήταν εύκολο να δείτε. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η απιστία είναι λύση.

Ακόμα, χρειάζεστε χρόνο για να σκεφτείτε αν τελικά αντέχετε να παραμείνετε σε μια σχέση γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός σας δεν σας ήταν απόλυτα πιστός. Μπορείτε να συμφιλιωθείτε με την αλήθεια αυτή; Όσο και αν τον αγαπάτε και αν είστε διατεθειμένη να τον συγχωρήσετε ίσως τελικά να μην μπορείτε να συμβιώσετε με το γεγονός αυτό.

Αξιολογήστε τα υπόλοιπα στοιχεία της σχέσης σας ώστε να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά της απόφασής σας. Αν για σας π.χ. είναι πιο σημαντικά άλλα πράγματα που σας συνδέουν π.χ. αν έχετε παιδιά ή κοινά ενδιαφέροντα ή πιστεύετε ότι η απιστία δεν μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τη σχέση σας τότε μπορείτε να προσπαθήσετε τουλάχιστον να συγχωρήσετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Εξάλλου αν επιλέξετε να μη χωρίσετε, σκεφτείτε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε την πίστη του πιο δυνατά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.