WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται στο τώρα


26 Μαΐου 2013

Που πρέπει να στοχεύει κανείς; 

Η αξία αυτού που κάνουμε και αισθανόμαστε βρίσκεται σε συνάρτηση με τη χρησιμότητα. Αν κάτι μπορεί να αλλάξει στο παρόν, αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε όλο το μόχθο μας. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει ο Νιτσε είναι όταν μας κατατρώει κάτι που κάναμε στο παρελθόν και πια δεν έχει αναστροφή. Κατά τη γνώμη του Βιετναμέζου δάσκαλου Θιτς Νατ Χαν: «Σκεπτόμενοι το παρελθόν μπορούμε να βιώσουμε αισθήματα μεταμέλειας ή ντροπής, και σκεφτόμενοι το μέλλον, αισθήματα επιθυμίας ή φόβου. Όμως όλα αυτά τα αισθήματα αναδύονται στην παρούσα στιγμή και την επηρεάζουν. Το περισσότερο καιρό, το αποτέλεσμα που προξενούν δε μας βοηθάει να είμαστε ευτυχισμένοι ούτε να νιώθουμε ικανοποιημένοι. Χρειάζεται να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα αισθήματα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται στο παρόν και, αν ασχοληθούμε με την παρούσα στιγμή, θα μπορέσουμε επίσης να αλλάξουμε και το παρελθόν και το μέλλον»

Συνεπώς, αντί να δαγκώνουμε μια πέτρα είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε εδώ και τώρα, μ΄ότι έχουμε και με ότι μας απομένει για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.