WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τίποτα δεν πηγαίνει καλά


8 Ιουνίου 2013

Τι γίνεται όταν πιστεύετε πως όλα είναι χάλια γύρω σας; Πώς τίποτα δεν πάει καλά, όσο και αν προσπαθείτε, ότι και αν κάνετε.

Υπάρχει περίπτωση να έχετε πέσει στην παγίδα της «καταστροφοποίησης». Πρόκειται για μία συνήθεια της σκέψης, στην οποία προδικάζετε τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη χωρίς υποχρεωτικά να βασίζεστε σε στοιχεία. Για να καταλάβετε γιατί θεωρείται ότι πρόκειται για μία παγίδα της σκέψης, σκεφτείτε πώς θα ήταν η ζωή σας αν λειτουργούσατε συνεχώς με τη λογική, ότι όλα θα εξελίσσονταν με το χειρότερο δυνατό τρόπο ή αλλιώς αν για όλα τα πράγματα έπρεπε να σας εγγυηθεί κάποιος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σας συμβεί το οτιδήποτε. Αν είχατε συνεχώς στο μυαλό σας όλα τα πράγματα που είναι θεωρητικώς δυνατόν να συμβούν, δε θα μπορούσατε να κάνατε τίποτα.

Είναι γεγονός ότι σε κάθε τι που κάνετε υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας. Από αυτήν την άποψη οι φόβοι είναι «αντικειμενικοί», αλλά είναι αυθαίρετοι γιατί είναι επιλεκτικοί. Τι είναι αυτό που τους επηρεάζει; Ίσως, είναι η δύναμη της θέλησης και η πίστη στο στόχο. Όταν θέλετε κάτι πάρα πολύ, προσπαθείτε με κάθε δυνατό μέσο να το πετύχετε. Ο φόβος υπάρχει αλλά δεν αποτελεί εμπόδιο. Είναι φυσιολογικό, να φοβάστε μπροστά σε καθετί καινούριο, αλλά είναι στο χέρι σας πως θα χειριστείτε την ανασφάλεια, την αναβλητικότητα και όλες εκείνες τις δεύτερες σκέψεις, που σας απομακρύνουν από αυτό που θέλετε. Είναι γεγονός, πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Όμως, το να βλέπει κανείς αδιέξοδα παντού, δεν τον βοηθά να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Όσο ακατόρθωτο και αν φαίνεται, θα πρέπει να προσπαθήσει να ονειρεύεται σε γκρίζες μέρες. Πώς μπορεί να τα καταφέρει; Η ελπίδα είναι το μυστικό.

Η ελπίδα είναι διεγερτικό για τη ζωή, πολύ πιο σημαντικό και ανώτερο από την τύχη.Ένας παλιός μύθος λέει πως, όταν η Πανδώρα άνοιξε το απαγορευμένο κουτί και προσπάθησε να δει μέσα από το άνοιγμα του, ο τρόμος την ανάγκασε να αποστρέψει αμέσως το βλέμμα της. Ένας πυκνός καπνός σε τεράστιες σπείρες άρχισε να βγαίνει από το κουτί, με χιλιάδες φρικτά φαντάσματα να διακρίνονται σ’ εκείνα τα ερέβη που κατέκλυζαν τον κόσμο και σκοτείνιαζαν τον ήλιο. Ήταν όλες οι αρρώστιες, οι πόνοι, οι άσχημες και διαστροφές του κόσμου. Όλα έβγαιναν από το κουτί και εισέβαλαν βίαια στα ήσυχα σπίτια των ανθρώπων.

Η Πανδώρα προσπάθησε να το κλείσει και σταματήσει την έξοδο των δεινών, προσπαθώντας να διορθώσει την καταστροφή που είχε προκαλέσει. Μάταια όμως, το αμετάκλητο πεπρωμένο εκπληρωνόταν κι από τότε η ζωή των ανθρώπων αντιμετωπίζει τις δυστυχίες που εξαπέλυσε ο Δίας.

Όταν, ο καπνός εξανεμίστηκε και το κουτί έμοιαζε άδειο, η Πανδώρα κοίταξε μέσα στο κουτί και είδε να έχει απομείνει ένα χαριτωμένο πουλάκι με φτερά σαν ηλιοτρόπια. Ήταν η Ελπίδα. Έκλεισε βιαστικά το κουτί εμποδίζοντας έτσι να δραπετεύσει και κι αυτή. Για το λόγο αυτό η ελπίδα των ανθρώπων παραμένει φυλαγμένη στην πιο βαθιά κόχη της καρδίας μας. Ότι και αν συμβαίνει στην ζωή μας, νιώθουμε μέσα μας την ελπίδα, η οποία μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Μην σταματάτε να ελπίζετε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.