WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αβεβαιότητα


13 Ιουνίου 2013

Πώς μπορεί να ονειρεύεται κανείς σε γκρίζες μέρες;

Τι γίνεται όταν κάνεις όνειρα; Φαντάζεσαι το μέλλον σου, σχεδιάζεις πράγματα και ξαφνικά κάποιος, κάτι, σου τα στερεί και στα ανατρέπει. Όταν νιώθεις πως μέσα σου έχεις τόση ενέργεια και πάθος να παλέψεις για τη ζωή και να διεκδικήσεις τα όσα θες. Κι όμως, δεν θα πρέπει να παραιτηθείτε. Μπορεί να νιώθεις σαν κάποιος να σε έβγαλε από το παιχνίδι αλλά είναι στο χέρι σου να ξαναμπείς. Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε έχουν κάνει να αισθάνεσαι αδύναμος. Θυμήσου όμως τι θα έκανες μικρός; Μήπως πρέπει να σηκωθείς γρήγορα πάνω και να συνεχίσεις; Ναι, δεν είναι εύκολο να μένεις χωρίς δουλειά, να πηγαίνεις σε συνεντεύξεις και να μην χτυπάει το τηλέφωνο. Δεν είναι απλό να πρέπει να ξαναρχίσεις τη ζωή σου και πάλι από την αρχή. Είναι σκληρό να μην μπορείς να προσφέρεις κάποια υλικά αγαθά στους ανθρώπους που αγαπάς. Αλλά, όσο αβέβαιο κι αν είναι το μέλλον, όσο προδομένος κι αν νιώθεις με το να τα παρατήσεις δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Είναι πιο δύσκολο και άδικο να αφήσεις το πόνο να σου στερήσει τη ζωή, τις χαρές, που υπάρχουν γύρω σου. Δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις την απογοήτευση να σε κλείσει στο σπίτι. Ξανά σήκω στα πόδια σου και συνέχισε. Βρες πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το ότι δεν έχεις δουλειά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις άλλα πράγματα.

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο αλλά πρέπει να βρεις τη δύναμη μέσα σου. Μην αντιμετωπίζεις τη κατάσταση ως αδιέξοδο προσπάθησε να το δεις πιο διευρυμένα και να εντοπίσεις τις εναλλακτικές που σου παρουσιάζονται. Στην αρχή μπορεί να δεις κάτι μικρό, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις την αρχή. Εξάλλου όλα μικρά ξεκινούν, μεγάλα τα κάνουμε εμείς. Μην εγκλωβίζεσαι μόνος σου. Ναι, είσαι άνεργος. Αποδέξου την πραγματικότητα και δες τι μπορείς να κάνεις.

Δεν είσαι αποτυχημένος, ούτε ανίκανος. Είσαι ένας άνθρωπος που λαχταρά να ζήσει και απλά πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και μη την αφήνεις στη τύχη. Μπορεί η θλίψη, οι απογοητεύσεις να σε εμποδίζουν να ορθοποδήσεις αλλά κάνε κάτι, ζήτα βοήθεια. Δεν είναι αδύναμος αυτός που ζητάει βοήθεια. Αδύναμος είναι αυτός που δεν παραδέχεται την αδυναμία του. Θέλει δύναμη να αποκαλύψεις τους φόβους σου. Θέλει δύναμη να δεις τα λάθη σου και να κάνεις κάτι γι΄αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.