WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως βγαίνετε με “hipster”;


15 Ιουνίου 2013

Όχι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, μέχρι στιγμής φήμες λένε πως το νέο αυτό είδος είναι ακίνδυνο.

Τι σημαίνει λοιπόν hipster; Η λέξη δεν είναι καινούρια. Στη δεκαετία του 1940 τα λέξικά έδιναν την εξής ερμηνεία: One who is exceptionally aware of or interested in the latest trends and tastes, especially a devotee of modern jazz. Τους hipster λοιπόν μπορεί να τους εντοπίσει κανείς εύκολα περιμετρικά της πλατείας Καρύτση, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Κολοκοτρώνη, σίγουρα σε κάποιο περίεργο εναλλακτικό και ψαγμένο festival μουσικής/κινηματογράφου/θεάτρου/art, δεν πρέπει να ξεχνάς τα meet market και γενικότερα σε ότι στενάκι στο ιστορικό κέντρο κι αν βρεθείς, έναν τουλάχιστον θα τον δεις.

Οι hipsters πάσχουν από το σύνδρομο του «next big thing». Αναζητούν οτιδήποτε δεν είναι mainstream – δεν έχει σημασία αν είναι ωραίο ή όχι, το θέμα είναι να μην το ξέρουν οι άλλοι. Αν κάτι αρχίσει να γίνεται μόδα, αυτομάτως ο hipster, χάνει το ενδιαφέρον του. Ο λόγος είναι πως θέλουν να σε κοιτάξουν με ειρωνικό βλέμμα λέγοντας σου «Καλά, τώρα το έμαθες εσύ;» Φάση, «εγώ ξεχωρίζω».

Η εμφάνιση ενός hipster. Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το κεφάλι και κατεβαίνουμε προς τα κάτω. Το μαλλί είναι επιτηδευμένα ατημέλητο. Αν και τώρα τελευταία στη μόδα έχει έρθει και η χωρίστρα – όχι του φλώρου, αλλά η παλιά, η τίμια, των δεκαετιών ’40, ’50, ’60, σαν star του σινεμά ένα πράγμα. Όχι χρειάζεται να δώσετε σημασία στο μαλλί, διότι χρυσοπληρώνει για να το πετύχει δεν είναι ένα απλό κούρεμα ή χτένισμα. Έχει επενδύσει για να καταφέρει ακόμη και το μαλλί να λέει «Ξεχωρίζω».

Και πριν φύγουμε από πάνω, ο σωστός ο hipster το θέλει το γένι του. Λίγο, πολύ δεν έχει σημασία για σένα – αλλά έχει για τους hipsters. Βέβαια μην ξεχνάς το κλασικό μουστάκι. Ξεκίνησε ως μόδα μέσα από το κίνημα Movember και σταδιακά έγινε συνώνυμο των hipsters.

Το ντύσιμο τους τώρα, θεωρείται από τους ίδιους ««εναλλακτικό», «προσωπικό», «είμαι εγώ» και φυσικά old! Το καλύτερο είναι τα t-shirt τους, με ποπ αναφορές, με μέρη που είναι ο επόμενος τους ταξιδιωτικός προορισμός, σε συνδυασμό με skinny jeans, chuck taylor φθαρμένα σταράκια, γυαλιά rayban. Μην ξεχάσουμε, το ανοιχτό καρό πουκάμισο. Εννοείται πώς όλα τα ρούχα του ένας hipster τα προμηθεύεται μόνο και το τονίζουμε από γνωστά αγγλικά online shop. To outfit τους oλοκληρώνεται με στριφτά τσιγάρα στο στόμα και με μάτια κόκκινα από το hangover της προηγούμενης.

Ο hipster λατρεύει τα vintage αντικείμενα, τις indie ταινίες και τη μουσική. Την άγνωστη για πολλούς. Τους αρέσει να ανακαλύπτουν συγκροτήματα που δεν έχουν κάνει ακόμα άλμπουμ και για αυτό ξημεροβραδιάζονται στο «Pitchfork media» μη τυχόν βγει κάτι καινούριο. Βέβαια μόλις τα συγκροτήματα αυτά γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό, παύουν να τραβούν την προσοχή και το ενδιαφέρον των hipster.

Τα αγαπημένα του gadget είναι φυσικά mac, iphone, ipod (γεμάτο με τραγούδια από άγνωστα μουσικά group), ipad κτλ. και πώς τυχαίνει κάθε φορά να τα κουβαλάνε όλα μαζί; Α! φυσικά και λατρεύουν το instagram.

Θα τον δεις τις περισσότερες φορές να φτάνει στο στέκι του πάνω σε βέσπα (ναι, τις λατρεύουν) κι αν δεν έχουν τότε δεν διστάζουν να το πάνε ακόμα και με τα πόδια.

Ένα τελευταίο check για να σιγουρευτείτε αν είναι; Ρωτήστε τον «Μήπως είσαι hipster;» Αν η απάντηση είναι «Όχι, φυσικά» τότε ναι βγαίνετε με έναν του είδους!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.