WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς μπορεί να συνέλθει ένας ερωτευμένος;


21 Ιουνίου 2013

Όταν χάνει τον έλεγχο της ζωής του!

Δεδομένου ότι ο έρωτας είναι μια νοητική προβολή ξεκινώντας από αυτό που φανταζόμαστε ότι είναι το άλλο πρόσωπο (το άλλο μας μισό), σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ισχύει η διαβεβαίωση του Νίτσε. Αντικαθιστώντας μια προβολή με μια άλλη-την κινηματογραφική προβολή, για παράδειγμα-μπορούμε να ανακουφιστούμε από την αρρώστια του έρωτα. Δυστυχώς, αυτό κρατά κανένα δίωρο όμως.

Γιατί όμως έχουμε την ανάγκη για ένα ρομαντικό έρωτα; Γιατί δίνουμε πρωτεύουσα σημασία στην εξιδανίκευση και στην φαντασία του έρωτα παρά στη γνώση και στην ωριμότητα.

Τελικά, ισχύει αυτό που έλεγε ο Πλάτωνας περί "μισού πορτοκαλιού" όταν αναφερόταν σε θέματα αγάπης; Ή να κρατήσουμε την πιο σύγχρονη εκδοχή, «Μη σκας για έναν έρωτα, αφού υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…». Πάντως, οι ειδικοί στις μέρες μας ισχυρίζονται, πως η άποψη για το "μισό πορτοκάλι" που αναζητά το άλλο μισό, καθώς είναι αυτό το μέρος που του λείπει, δεν ισχύει. Και μεταξύ μας, για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Σύμφωνα, με τους ειδικούς λοιπόν ο κάθε άνθρωπος είναι ένα «ολόκληρο πορτοκάλι» και δεν πρέπει να περιμένει κανέναν προκειμένου να νιώσει πλήρως και ολοκληρωμένος.

Παρόλο που είναι ευχάριστο να είναι κανείς ερωτευμένος, με όλη την ενέργεια με την οποία γεμίζει το άτομο που μπαίνει σε τέτοια κατάσταση, εκείνοι που αναζητούν τη μέση οδό- στα άκρα βρίσκεται το στρες και ο ψυχικός πόνος- πρέπει να αντιτάξουν την αγάπη μακράς διαδρομής, όπως και την τρυφερότητα, στις «σαϊτές» του θεού Έρωτα.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.