WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Προσέξτε τι βλέπετε


23 Ιουνίου 2013

Κάντε ζάπινγκ γιατί χανόμαστε!

Τα τελευταία χρόνια, η τηλεόραση μοιάζει να έχει μετατραπεί σε έναν εφιάλτη. Γιαγιάδες σε ρόλο «νταντάς» και παιδιά, έχουν μάθει να μιλούν τούρκικα άνευ διδασκάλου, λόγω τις πληθώρας των τουρκικών σίριαλ. Οι μπαμπάδες έχουν πέσει σε μελαγχολία και θλίψη λόγω των ειδήσεων ενώ οι παππούδες ανησυχούν τι θα κάνουν με τις καταθέσεις τους στην τράπεζα, να τις πάρουν στο σπίτι ή να τις βάλουν σε θυρίδα. Οι οποίες με το ζόρι καλύπτουν τα έξοδα για τα φάρμακά τους, απλά η όλη κατάσταση τους έχει ξυπνήσει μνήμες από την κατοχή. Κι όμως, τα περισσότερα νοικοκυριά επενδύουν στην αγορά μιας τηλεόρασης, τελευταίας τεχνολογίας καθώς έχει γίνει το κύριο μέσω διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Ας μην τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Η τηλεόραση έχει και τα θετικά της. Διευρύνει τις γνώσεις μας, τον ορίζοντα μας, μας ψυχαγωγεί, μας προσφέρει πλούσια πληροφόρηση. Η αλήθεια είναι πώς προσφέρει όλα τα παραπάνω υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δυστυχώς όμως, η τηλεόραση πάσχει από εγγενείς αδυναμίες, με βλαπτικές επιπτώσεις που γίνονται ολοένα και πιο ορατές.

Το τελευταίο διάστημα, αναπόσπαστο κομμάτι είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, δυσμενείς συνέπειες των μέτρων, οι δυσβάσταχτες θυσίες που θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες, εγκλήματα πάθους, ληστείες, το δείκτη της ανεργίας να εκτοξεύεται μέρα με την μέρα... Ωστόσο, οι συνεχείς και κατακλυσμικές αναφορές, τα ρεπορτάζ πάνω στο θέμα της οικονομικής κρίσης, καθώς και οι περιγραφές που δίνονται είναι συχνά δραματοποιημένες και αποπροσανατολιστικές. Αν παρατηρήσει κανείς, θα δει δυστυχώς, έναν οµοιόµορφο τρόπο παρουσίασης, µε ισοπεδωτικές διαστάσεις, που συχνά παίρνει τη µορφή έντονης καταστροφολογίας και τροµοκρατίας. Το αποτέλεσµα είναι ένας διάχυτος πανικός στον κόσµο, που φυσικά συµβάλλει καθοριστικά στη δυσµενή επιβάρυνση της ψυχικής και συναισθηµατικής τους υγείας.

Όλο και περισσότερα άτομα, παθαίνουν κρίσεις και πέφτουν σε κατάθλιψη. Το άγχος να τα βγάλει κανείς πέρα, να πληρώσει τις υποχρεώσεις, να μεγαλώσει τα παιδιά του, να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες, οδηγούν σε συναισθήματα απόγνωσης, θυμού, απελπισίας, με ακραία περιστατικά τις περισσότερες φορές.

Ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς να αφήνει καμία πιθανότητα για ελπίδα, παρουσιάζεται καθημερινά μέσω της τηλεόρασης. Με μερικά, διαλείμματα στο χαρέμι του Σουλεϊμάν και τους έρωτες της Πόλης. Οι δε επαναλήψεις από σήριαλ και ελληνικές ταινίες, φαντάζουν ως σανίδα σωτηρίας, την σήμερον ημέρα. Για το λόγο αυτό, πριν τρελαθείτε τελείως με τις ειδήσεις και με όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, αλλάξτε κανάλι ή δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές επιβίωσης.

Προσπαθήστε να:

• Είσαστε σε συνεχή πνευµατική εγρήγορση, αξιολογώντας και διασταυρώνοντας τις πληροφορίες που λαµβάνετε.

• Καταπολεμάτε τις έντονα αρνητικές σκέψεις με ψυχραιμία, τοποθετώντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

• Να επιλέγετε εκποµπές και κανάλια που παρουσιάζουν αξιοπρεπείς δηµοσιογράφοι.

• Να µην ξεχνάτε ότι έχετε πάντα τη δυνατότητα και επιλογή να κλείσετε τη τηλεόραση οποιαδήποτε στιγµή.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.