WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπερνιέται


24 Ιουνίου 2013

Πόσο ευκολά κρύβεται κανείς πίσω από τα "δεν μπορώ", "φταινέ οι συνθήκες"  ή "κακή τύχη";

Σε μια συνέντευξη που έδωσε όταν ήταν στην glamorous εποχή ο μουσικός και ηθοποιός Ντείβντ Μπάουι δήλωνε "παντα ήθελα να είμαι κατί παραπάνω από άνθρωπος."

Ίως γι αυτό να πρωταγωνίστησε στην ταινία "Ο άνθρωπος που έπεσε από την Γη", στην οποία αφηγείται την περιπέτεια ένος εξωγήινου όνοματι Νιούτον, που προσγειώνεται στον πλανήτη μας αναζητώντας σωτηρία για την ξηρασία που απειλεί τον δικό του πλανήτη. Για να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο που θα τον επιστρέψει στον πλανήτη του, δημιούργει ένα τεράστιο επαγγελματικό και οικονομικό holding με σκοπό να πουλήσει τη γη.

Αυτό το ψυχεδελικό σενάριο πολύ χαρακτηριστικό της εποχής του χωρίς αμφιβολια αποκαλύπτει μια πολύ ανθρώπινη τάση. Την τάση να νιώθουμε ταυτόχρονα κομμάτι του κόσμου και έξω από αυτόν. Έτσι εξηγείται η βαθιά ριζωμένη πίστη στους αγγέλους και στα παραφύσικα φαινόμενα γενικότερα. Ο Νίτσε τονίζει αυτό τον θείο σπόρο που φωλίαζει στο ανθρώπινο πνεύμα γιατί κάνενα αλλό είδος δεν υπήρξε ικανό να οργώσει τον ουρανό και να σβαρνίσει τους βυθούς. Αν όλα αυτά τα έχουμε επιτύχει όπως βεβαιώνουν καποίοι φυσικοί χρησιμοποιώντας μόλις το ένα δέκατο του εγκεφάλου, άραγε μέχρι που είμαστε ικανοί να φτάσουμε. Αυτό να σκέφτεσαι όταν κλείνεσαι στους υποτιθέμενους περιορισμούς σου.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, αυτό κάνουν. Φοβούνται να ρισκάρουν, να αλλάξουν τα πράγματα που δεν τους αρέσουν στη ζωή τους, να κάνουν το επόμενο βήμα. Ναι, είναι φυσικό να φοβάται κανείς και να νιώθει ανασφάλεια, αφού δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις και όλες τις παραμέτρους της πράξης του. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συναισθήματα αυτά ως άλλοθι. Όυτε να κατηγορείτε την τύχη, τους ανθρώπους γύρω σας και γενικότερα τους άλλους για την καταστάση που βρίσκεστε. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπερνιέται. Ο άνθρωπος είναι γέφυρα, όχι τέρμα. 

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.