WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Και πάλι "νιόπαντροι"


15 Ιουλίου 2013

Όταν τα παιδιά φεύγουν προκύπτει ένα μεγάλο ζήτημα. Τι γίνεται με το ζευγάρι;

Πολλοί γονείς όταν τα παιδιά τους φύγουν από το σπίτι αποφασίζουν να χωρίσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κλείνει η πόρτα και συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε ένα χώρο με ένα ξένο άνθρωπο που κάτι τους θυμίζει. Σκληρό αλλά πολύ συνηθισμένο. Τι γίνεται;

Η αποχώρηση του παιδιού σηµαίνει επαναπροσδιορισµό της σχέσης του ζευγαριού. Όσο ζούσαν όλοι µαζί, για εκείνους το µεγάλωµα του παιδιού ήταν ένα κοινό σηµείο αναφοράς, µία κοινή ευθύνη, ένας κοινός σκοπός. Τώρα, το παιδί αποµακρύνεται και το ζευγάρι καλείται να αξιολογήσει την σχέση του. Ο απολογισµός δεν είναι πάντα θετικός, εξαρτάται από το πόσο δεµένο και ταιριαστό ήταν από πάντα το ζευγάρι, από το αν είχαν αντιµετωπίσει σοβαρά προβλήµατα, τα οποία «κουκούλωναν» για χάρη του παιδιού. Αν το ζευγάρι έχει καλή επικοινωνία, θα καταφέρει να ξεπεράσει τα πρώτα αρνητικά συναισθήµατα από τη αποχώρηση και να εκµεταλλευτεί τον χρόνο που έρχεται δηµιουργικά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι γονείς χρησιμοποιούσαν τα παιδιά τους προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «τριγωνοποιήση». Ένα παιδί από την οικογένεια μπαίνει στη μέση προκειμένου να επικοινωνεί το ζευγάρι. Αυτό σαφώς γίνεται ασυναίσθητα. Οι επιπτώσεις του φαινομένου γίνονται εμφανείς όταν το παιδί αποχωρήσει από το σπίτι και οι γονείς δεν έχουν τρόπο να επικοινωνήσουν.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου να προστατεύει το ζευγάρι τη σχέση του. Ο νέος ρόλος, γονείς, δεν θα πρέπει να σαμποτάρει σε καμία περίπτωση τους άλλους ρόλους, σύντροφος, εραστής, σύζυγος.

Πώς μπορεί το ζευγάρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της σχέσης τους για μια νέα αρχή και μια ευτυχισμένη συντροφική ζωή;

  • Βρείτε κοινές δραστηριότητες, διαθέστε το χρόνο σας σε ό,τι έχετε αφήσει, παραµελήσει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να είναι προσωπική φροντίδα, ενασχόληση µε την άθληση, επιµορφωτική δραστηριότητα, ταξίδια, διασκέδαση, το να βρεθείτε µε φίλους κ.ο.κ.
  • Αν έχετε παραµελήσει την ερωτική σας ζωή, φροντίστε να την ενδυναµώσετε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.