Όλες οι αποδείξεις από περιττά ρούχα φτάνουν για μία πολυπόθητη τσάντα Chanel που μόνο στο επίπεδο του πόθου μένει.
Το νεκροταφείο και θρίλερ στην εξοχή.Για χρόνια η ντουλάπα μου ήταν γεμάτη αφόρετα, τόσα που δεν υπήρχε χώρος ούτε γι’ αυτά που μου άρεσαν. Εφάρμοζα το σύστημα ‘νεκροταφείο ρούχων’, δηλαδή με την αδερφή μου αποθηκεύαμε στη ντουλάπα του εξοχικού ‘για ώρα ανάγκης’ ό,τι πιο παλιατσούρα υπήρχε, πολύχρωμα πουλοβεράκια Benetton, μαύρες ξεθωριασμένες φούστες, τσόκαρα Dr Scholl (αυτά ακόμα να τα αποχωριστώ μέχρι που θα πάρω καινούργια, παιδικό φετίχ). Ώσπου ένα βράδυ έφτασε ‘η ώρα ανάγκης’, ξαφνικό κάλεσμα σε πάρτι του γείτονα.
Μετά από ψάξιμο (μέχρι και φουστάνια της μαμάς από τα 60s), καταλήξαμε στο ‘έλα μωρέ πάρτι στην εξοχή είναι σιγά’ και αποφασίσαμε να ‘αξιοποιήσουμε’ τα πορτοκαλί Benetton και τα ξεχαρβαλιασμένα τζην. Να όμως που το πάρτι ήταν σούπερ, ο κόσμος κυριλέ και εμείς σαν Γερμανίδες χωριατοπούλες καλοκαίρι στη Ρηνανία. Φύγαμε αμέσως με ελαφρά πηδηματάκια.
Η μεγάλη Απόφαση.
Στο εξής δεν κρατάω τί-πο-τα που δεν μου αρέσει, τί-πο-τα που δεν φοράω. Έκανα μία γενναία δωρεά με τεράστιες σακούλες ρούχα και η ντουλάπα μου έμεινε με αρκετά και καλά κομμάτια. Τόσα όσα να τα βλέπω, να ξέρω τι έχω, πώς συνδυάζεται αλλά και τι χρειάζομαι.
Και τώρα μπαίνω στο κυρίως θέμα: Τι χρειάζομαι, δηλαδή τι ψωνίζω. Αν μετρήσω όλες τις αποδείξεις από τα άχρηστα που πήρα από Zara, H&M ακόμα και Moschino φτάνουν για μία πολυπόθητη τσάντα Chanel, που προς το παρόν μένει στο επίπεδο του πόθου.
Έτσι οργάνωσα τις αγορές μου, με αρχή τη μητέρα-όλων-των-παγίδων, τις εκπτώσεις. Τις Βασικές μου Αρχές συμπλήρωσα με ιδέες από το βιβλίο της κομψότερης γυναίκας του κόσμου, της Ines de la Fressange. Και μιας και οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι κοντά και η κρίση ακόμα να ξεκουμπιστεί να φύγει, το καυτό αυτό θέμα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό.
6 Κανόνες:
1. Ξεχνάμε τα σετάκια. Το θέαμα ροζ σακακιού, με ασορτί φούστα και ροζ κεσέ στο κεφάλι αλά Jacky Kennedy ή του ‘dress for success’ ταγιεράκια φούστα-σακάκι, είναι τραγικό. Ζήτω το mix & match.
2. H chic γυναίκες δεν φοράνε κραυγαλέα brands. Δεν κυκλοφορούν με το look ‘βγήκα για ψώνια στη Γλυφάδα, έριξα κάτι πρόχειρο απάνω μου, ένα σετάκι ροζ Juicy φόρμα-φούτερ και μία τεράστια LV σαν τη Victoria Beckham που θα ήθελα να είμαι’.
3. Δημιουργικό ψάξιμο. Στα H&M, Zara, Bershka και όπου αλλού. Τα μαγαζιά αυτά έχουν τις εποχές τους, μπορεί μια φορά να έχουν καταπληκτική κολεξιόν και την άλλη τίποτα. Επίσης έχουν τα δυνατά τους σημεία, πχ βρίσκω τα βαμβακερά του Η&Μ εξαιρετικής ποιότητας. Τα συνδυάζετε με καλά κλασσικά κομμάτια, ποτέ σετάκι από την ίδια παραγωγή.
4. Αν δεν νιώθετε άνετα, μην το αγοράσετε. Το στενό παντελόνι δεν πρόκειται να ανοίξει αργότερα, μόνο θα στενέψει και θα καταλήξει στο γνωστό νεκροταφείο ρούχων.
5. Σκεφτείτε πώς το συγκεκριμένο κομμάτι θα ταιριάξει με τα πράγματά σας. Δεν θέλετε να πάρετε ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια σε τιμή ευκαιρίας που μετά βίας ταιριάζουν με ένα μόνο φουστάνι σας.
6. Και τέλος, μία σοφή συμβουλή: Μοιράζετε το ποσό που έχετε υπολογίσει ότι θα ξοδέψετε – μισό για κλασσικά καλά κομμάτια, μισό για trendy και φτηνά ρουχαλάκια που κάνετε κέφι.
Από την Ινώ Κοέν
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.