WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μπορώ να αντέξω τα πάντα...όχι όμως ότι έκανα λάθος


14 Αυγούστου 2013

Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι και σκληροί με τον εαυτό μας και τα λάθη μας, όταν μας τα επισημαίνουν οι άλλοι; 

Ο Graham Greene ήξερε πως η ανθρώπινη ψυχή είναι περίπλοκη υπόθεση. Οι ήρωες του, ακόμα και οι πιο διεστραμμένοι, μπορούσαν να αντέξουν μια μαχαιριά σ' ένα σκοτεινό δρομάκι αλλά δεν άντεχαν να δικάζονται μπροστά σ' ένα αυστηρό δικαστήριο που θα τους έστελνε φυλακή.

Κάπως έτσι, συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Οι άνθρωποι προτιμούν να τους κρίνει ο Θεός, η μοίρα, η θεία δίκη, όχι όμως οι συνάνθρωποι του. Είμαστε συνηθισμένοι να μας απαλλάσσουν οι γονείς μας από κάθε ευθύνη και να μας αγαπούν πέρα από την αξία μας, για να δεχτούμε να μας τοποθετεί ένας ξένος στη θέση όπου πραγματικά θα έπρεπε να βρισκόμαστε.

Για να φτάσουμε στη σοφία πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε την κρίση των άλλων. Μια διαφορετική γνώμη, δεν έχει σκοπό να μας μειώσει ή να μας προσβάλλει. Ο κύριος σκοπός της είναι να μας δείξει μία ακόμη οπτική της ζωής. Με άλλα λόγια, πιο πολύ μας βοηθά να βελτιωθούμε, πάρα κρίνει για το έργο μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.