WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Μαύρη Δευτέρα


26 Αυγούστου 2013

«Καλό Χειμώνα»

Από την Ινώ Cohen.

Η καταραμένη Μαύρη Δευτέρα της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές… Χαρακτηρίζεται από την κατάρα «Καλό Χειμώνα» ή ακόμα χειρότερα το «Και τώρα κεφάλια μέσα». Μερικές συμβουλές για να την αντέξετε. Αν έχετε κι’ άλλες, παρακαλώ στείλτε τες να εμπλουτίσουμε το επιστημονικό αυτό άρθρο.

Προηγούμενο βράδυ: Φροντίστε να έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας μια μέρα πριν. Όχι στις 12 τα μεσάνυχτα Κυριακής και Δευτέρα πρωί να πιάνετε δουλειά, αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Φάτε ελαφριά, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ακούστε ήρεμη μουσική, κοιμηθείτε νωρίς.

Πρωϊνό ξύπνημα: Σηκωθείτε εγκαίρως έτσι ώστε να έχετε το περιθώριο μίας ώρας για να προετοιμαστείτε. Κάντε δώρο στον εαυτό σας το αγαπημένο σας πρωϊνό. Ετοιμαστείτε για να πάτε στο γραφείο Θεά, πανέμορφη, λαμπερή, καλοντυμένη. Βάλτε και ένα ματάκι πάνω σας. Μην δώσετε τη χαρά στους κακεντρεχείς να σας δουν αγουροξυπνημένη, με ένα μαλλί Νταϊάνα Ρος μόλις βγήκε από το ντους, άβαφη, δυστυχισμένη.

Ο γολγοθάς της διαδρομής: Αν δεν οδηγείτε βουλώστε τα αυτιά σας με μουσική. Αν οδηγείτε, βάλτε χαρούμενα τραγουδάκια, αποφεύγετε διαπληκτισμούς, βρισίδια, μούντζες, σαν ένας Δαλάι Λάμα στους δρόμους της Αθήνας.

9.00 – 11.00: Καφές, τηλέφωνα σε όλες σας τις φίλες που έχουν γυρίσει για να αλληλοπαρηγορηθείτε και να κανονίσετε να βρεθείτε μέσα στη βδομάδα, γιατί το καλοκαίρι δεν τελειώνει στις 16 Αυγούστου.

11.00 – 12.00: Πιείτε ένα διπλό εσπρέσο και βουτήξτε στα σκοτεινά νερά των 300 αδιάβαστων emails που σας περιμένουν σαν κατακόκκινα κοράκια. Καταγράψτε μία-μία σε λίστα τις δουλειές σας, σημειώστε ξεχωριστά τα επείγοντα και σημαντικά.

12.00 – 13.00: Ασχοληθείτε μόνο με τα σημαντικά και επείγοντα. Αν υπάρχει δίπλα σας παράθυρο, κατεβάστε τις περσίδες να μην μπαίνει φως και σας θυμίζει ηλιοθεραπεία.

13.00 – 14.00: Μιλήστε με συναδέλφους και συνεργάτες για τις διακοπές σας χωρίς ενθουσιασμό και περιγραφές που μπορούν να προκαλέσουν ζήλια. Στις κατάρες τύπου «Καλό Χειμώνα» απαντάμε «Καλά Χριστούγεννα».

14.00 – 15.00: Διάλειμμα για σάντουιτς και social media.

15.00 – 16.00: Coca cola light ή 14ος καφές. Ανά δεκάλεπτο στην τουαλέτα για να ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας. Μην κοιτάτε το computer πολλή ώρα, κίνδυνος να αποχαύνωσης. Αποφύγετε τις συναντήσεις, κίνδυνος δημοσίου ύπνου.

16.00 – 16.30: Ξυπνάτε. Οργανώστε τις δουλειές της επόμενης μέρας που πραγματικά θα μπει το κεφάλι μέσα. Απαντήστε στα emails που δεν απαντήσατε όσο χαζεύατε.

16.30 – 17.30: Κοινωνικοποίηση νο. 2, με στόχο τον επαγγελματισμό. Δεν μιλάτε για διακοπές, αλλά για δουλειές. Σα να μην πέρασε μια μέρα.

17.30 – 18.00: Με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς να χαιρετίσετε, απομακρυνθείτε.

 Η Μαύρη Δευτέρα τελείωσε. Bon courage, δεν είστε μόνοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.