WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κάθε πράγμα έχει και τη θετική του πλευρά


31 Αυγούστου 2013

H κρίση της εποχής μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν μπορούσαμε.

Οι καιροί είναι αντικειμενικά δύσκολοι. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, φόβος για το αύριο, άγχος, όλα αυτά δημιουργούν ένα χάος τόσο συναισθηματικό όσο και κοινωνικό. Τώρα, που τέλειωσαν οι εποχές τις οικονομικής σταθερότητας, τις οποίες δεν εκτιμούσαμε στην ώρα τους, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς κρίσεις και γενική δυσαρέσκεια. Το καλό νέο σ' όλο αυτό είναι πως αυτό υπήρξε πάντα το κατάλληλο περιβάλλον για τις ριζικές λύσεις που κάνουν τον κόσμο να προχωράει μπροστά.

Υπάρχει μια σκέψη: "αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, μεγέθυνέ το". Η σκέψη αυτή έχει τις ρίζες της σε μια παροιμία, που διαβεβαιώνει πως όσο μεγαλύτερο είναι το χάος, τόσο κοντύτερα βρίσκεται η λύση. Τι σημαίνει αυτό;

Με απλά λόγια, η κρίση έσκασε τη φούσκα που ζούσαμε. Ξαφνικά, αντικρίζουμε την πραγματικότητα. Προβλήματα που δεν βλέπαμε μέχρι χθες, ξαφνικά φαίνονται γιγάντια μπροστά μας. Κι αυτό ισχύει και σε προσωπικό επίπεδο. Ύστερα από ένα διαζύγιο, μια απόλυση ή όταν καταστρεφόμαστε οικονομικά, βλέπουμε καθαρά ποια ήταν τα λάθη και οι ελλείψεις μας. Παίρνουμε ένα σκληρό μάθημα, αλλά αν διαθέτουμε πνεύμα αυτοκριτικής, δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τα ίδια λάθη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.