WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πόσο τυχαίες είναι οι συμπτώσεις τελικά;


16 Σεπτεμβρίου 2013

Μάλλον τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή!

Απ' ό,τι φαίνεται, κάτι πέρα από την τύχη μας βοηθάει να βρίσκουμε το άλλο μας μισό, το ταίρι μας, τον άνθρωπο που ταιριάζουμε απόλυτα. Για να σας το αποδείξουμε αυτό, θα σας παραθέσουμε ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στον Ερνέστο Σάμπατο που θα μας εξηγήσει ότι οι συμπτώσεις έχουν περισσότερο να κάνουν με το άπειρο παρά με τη σκοτεινή λογική της τύχης.

Ας φανταστούμε δύο φίλους που είναι πολύ δεμένοι και μετά χωρίζουν για να δουλέψουν σε διαφορετικές χώρες. Όσο δύσκολο και να φαντάζει, έχουν μεγάλη πιθανότητα να συναντηθούν σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου επισκεφτούν.

Κι αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: αν συμπίπτουν τα γούστα τους και επιπλέον οι συνήθειές τους, δεν είναι δύσκολο να διαλέξουν να ταξιδέψουν στην ίδια πόλη, την ίδια χρονική στιγμή. Μόλις βρεθούν εκεί, καθότι μοιράζονται τους ίδιους μύθους κι έχουν τα ίδια σημεία αναφοράς,  θα οδηγηθούν αναγκαστικά στα ίδια μέρη μια συγκεκριμένη στιγμή της μέρας.

Όταν, έπειτα από χρόνια χωρίς να έχουν ιδωθεί, βρεθούν ξαφνικά σε ένα βιβλιοπωλείο για ξένους στη συνοικία Γκίνζα, θα αναφωνήσουν και οι δύο "Τι σύμπτωση", ενώ στην πραγματικότητα δε θα μπορούσε να έχει γίνει αλλιώς.

Αντίθετα, τονίζει ο Σάμπατο, δύο άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, μπορεί να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον και να μη συναντηθούν ποτέ, ούτε καν στον δρόμο τον οποίο κατοικούν.

Σας αφήνουμε λοιπόν να αναρωτηθείτε κατά πόσο οι συμπτώσεις της ζωής σας είναι τελικά συμπτώσεις...

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.