WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μπορώ να τον παντρευτώ τελικά;


20 Σεπτεμβρίου 2013

GAMOS.jpg

Πριν πάρετε την μεγάλη απόφαση και ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας, καλό είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας. 

Θα μπορώ μετά από χρόνια να κάθομαι και να κουβεντιάζω με τον άνθρωπο αυτό; Να γελάω και νιώθω ευτυχία; Όταν φύγει ο ενθουσιασμός και ο έρωτας; Είναι σοβαρά ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν από κανέναν άλλο εκτός από εσάς. Εμείς μπορούμε απλά να επισημάνουμε μερικά πράγματα, αναφερόμενοι στο βιβλίο του Έριχ Φρόμ "Η τέχνη της αγάπης", όπου ουσιαστικά αναρωτιέται τι σημαίνει ο έρωτας για τη σύγχρονη κοινωνία:

"Για τους περισσότερους ανθρώπους, το πρόβλημα του έρωτα συνίσταται κυρίως στο "αγαπιέμαι" παρά στην πράξη του "αγαπώ", στην ίδια τους την ικανότητα να αγαπούν. Γι' αυτό, το πρόβλημά τους είναι να καταφέρουν να αγαπηθούν, να είναι αξιέραστοι. Για να επιτύχουν αυτό τον στόχο, ακολουθούν διάφορους δρόμους. Ο ένας δρόμος είναι, χρησιμοποιούμενος κυρίως από τους άντρες , να έχουν επιτυχία, να είναι ισχυροί και πλούσιοι, τόσο όσο τους επιτρέπουν τα κοινωνικά της θέσης τους. Ο άλλος, χρησιμοποιούμενος ειδικά από τις γυναίκες, απαιτεί να είναι ελκυστικές με τη φροντίδα του σώματος, των ρούχων, κ.λ.π".  Φρομ επισημαίνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αγαπήσει έναν άλλον άνθρωπο μόνο αν έχει γνωρίσει πρώτα τον εαυτό του και σέβεται την ίδια του την ατομικότητα. Μόνο τότε θα είναι έτοιμος να κατανοήσει το ταίρι του και να σεβαστεί την ατομικότητά του.

Είναι πολύ σημαντικό οι δύο σύζυγοι να μπορούν να συζητούν μεταξύ τους σ' όλη τους τη ζωή. Μέσα από την επικοινωνία και το διάλογο έρχεσαι πιο κοντά με τον άλλον. Μαθαίνεις πράγματα για τον άλλον, πως νιώθει, τι σκέφτεται, τι φοβάται, τι ονειρεύεται...

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.