WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η ομορφιά τελικά παίζει ή όχι ρόλο;


23 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι λίγο πολύ αναζητούμε την ομορφιά στη ζωή μας. 

Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε στις Η.Π.Α, όταν ένας άνθρωπος με εξωτερική ομορφιά μένει από λάστιχο, πάνω από το 66% των περαστικών σταματούν να βοηθήσουν, ενώ αν δε βρίσκεται μέσα στον γενικό αισθητικό κανόνα, το ποσοστό βοηθείας πέφτει κάτω από το 50%. Αποδείχτηκε, επίσης, πως ένας άνθρωπος που θεωρείται ευπαρουσίαστος εξυπηρετείται ταχύτερα σ' ένα μαγαζί και, ακόμα, γίνεται και πιο πιστευτός από τους ενόρκους ενός δικαστηρίου.

Επομένως, κάτι φαινομενικά "περιττό" όπως είναι το περιτύλιγμα τους εαυτού μας, έχει αντίκτυπο σε πολύ σημαντικές καταστάσεις. Δεν είναι κάτι που περιορίζεται στην αισθητική των ανθρώπων, αλλά όπως εξηγεί ο Φερούτσι στο βιβλίο του "Ομορφιά που θεραπεύει την ψυχή" είναι κάτι που έχουμε ανάγκη να αντικρίζουμε και στα αντικείμενα που μας περιβάλλουν: "Όταν μας γεμίζει η ομορφιά, έστω και μόνο για μια στιγμή,κάθε αγωνία, φόβος, θλίψη ή τραύμα εξαφανίζεται ή τουλάχιστον αντιμετωπίζεται διαφορετικά".

Μ' αυτή την έννοια, εκτός από τη φροντίδα της εξωτερικής μας εμφάνισης, το να περιβαλλόμαστε από όμορφα πράγματα, διακοσμώντας το σπίτι ή τον χώρο της εργασίας μας, μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τα προβλήματά και να νιώθουμε αλλά και να είμαστε πιο αισιόδοξοι και δραστήριοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.