WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

TEDxAcademy: «Ανακαλύπτω»


28 Σεπτεμβρίου 2013

DISCOVER.jpg

Η Ανακάλυψη είναι το κεντρικό θέμα του TEDx Academy 2013 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κορυφαίοι επιστήμονες, φιλόσοφοι και επιχειρηματίες όπως ο Richard Saul Wurman- ιδρυτής του TED, η Ping Fu επιχειρηματίας στην τεχνολογία 3D Printing και σύμβουλος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του B. Obama, ο Chris Delarocca καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και ο Theo Vassilakis επιχειρηματίας και expert σε Big Data θα μιλήσουν και θα μοιραστούν με το κοινό με το κοινό την προσωπική τους διαδρομή, τις εμπειρίες τους και τις πολυεπίπεδες ανακαλύψεις τους.

Το κεντρικό θέμα «Ανακάλυψη» έχει ιδιαίτερη σημασία. Η φετινή διοργάνωση, προσκαλεί επιστήμονες, οραματιστές, ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και όλοι μαζί να ανακαλύψουν κάτι νέο. Όπως, ακριβώς ορίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα του TedxAcademy, ανακάλυψη είναι διαδικασία αναζήτησης κάτι νέου ή και του «παλιού» που παραμένει ακόμη στη σφαίρα του άγνωστου. Σύμφωνα με την επιστήμη και τον ακαδημαϊκό κλάδο, ανακάλυψη είναι η παρατήρηση νέων φαινομένων ή νέων δράσεων και την παροχή νέας συλλογιστικής για παρατήρηση και την εξήγηση της υπάρχουσας γνώσης. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία προκειμένου να κατανοήσουμε τον κόσμο, τη ζωή, αλλά και τον εαυτό μας. Ένα μονοπάτι από το βάθος των ωκεανών και τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι τη μοριακή επιστήμη και τις νέες δυνατότητες για τους ανθρώπους, τη ζωή, το οικοσύστημα και τον πολιτισμό.

Η ερώτηση είναι το κλειδί της ανακάλυψης όλων αυτών που γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό το γιατί που μας «βασανίζει» προκειμένου να δώσουμε απαντήσεις για το τι συμβαίνει γύρω μας. Συνεπώς αυτή τη χρονιά θα απαντηθούν αρκετά ερωτήματα αλλά θα τεθούν και νέα για περαιτέρω ανακάλυψη.

Όσοι έχουν ήδη εξασφαλίσει εισιτήρια για την εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τις ομιλίες από τη 1.00 το μεσημέρι μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινήσει το closing party της εκδήλωσης. Το «TedxAcademy» θα μεταδίδεται όμως ζωντανά και μέσα από την ιστοσελίδα www.tedxacademy.com.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.