WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Συγχαρητήρια, χωρίσατε!


4 Οκτωβρίου 2013

Γιατί; Αφήστε μας να μαντέψουμε, δεν τα πήγαινε άλλο.

Ένα διαζύγιο αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη περίοδο για την ζωή κάποιου.  Και δικαίως, καθώς εκεί που όλα φαινόντουσαν μια χαρά, που μεταξύ μας δεν θα ήταν και τόσο καλά, ξαφνικά μένετε μόνες σας. Είτε είναι δική σας επιλογή, είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Απογοήτευση, ερωτηματικά, σχέδια στρατηγικής για να τον ξανά κερδίσετε, παρορμητικές κινήσεις, απελπισία, θυμός, πικρία, αναπάντητα ερωτήματα. Είναι μερικά απαραίτητα στάδια του χωρισμού. Δεν γίνεται να μην τα ζήσετε. Δύσκολο δεν λέμε και καλό θα ήταν να μπορούσε να τα αποφύγει κανείς, αλλά έτσι είναι η ζωή. Και εδώ που τα λέμε, καλύτερα. Όταν βγαίνει κανείς από αυτές τις καταστάσεις, νιώθει ακόμα πιο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του. Είναι ένα καλό μάθημα για τις δύσκολες ώρες που θα ξάναρθουν κάποια στιγμή στη ζωή του. Αφού, λοιπόν βγείτε από το φαύλο κύκλο των παραπάνω συναισθημάτων, αναζητάτε να κάνετε μια νέα αρχή. Πώς θα τα καταφέρετε; 

Ανασυνταχθείτε: κάντε ένα δώρο στο εαυτό, βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να ηρεμήσετε και να μαζέψετε τις σκέψεις σας.

Συνειδητοποιήστε τι συμβαίνει: προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε την νέα σας κατάσταση χωρίς συναισθηματισμούς αλλά με λογική.

Ξεπεράστε το: όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, δείτε τι μπορείτε να αποκομίσετε από αυτό το γεγονός ώστε να προχωρήσετε ως άτομα.

Οραματιστείτε τον εαυτό σας: φανταστείτε τον εαυτό σας να ξαναστέκετε στα πόδια του, γεμάτος αυτοπεποίθηση και πάθος για ζωή.

Να είστε ανοιχτοί στη συμπαράσταση: είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στην ζωή μας ανθρώπους που μας αγαπούν και είναι διπλά μας στις όμορφες και στις άσχημες στιγμές. Επικοινωνήστε μαζί τους και αφήστε τους να σας συμπαρασταθούν. Είναι πιο εύκολο να ξεπεράσεις μια δύσκολη στιγμή στη ζωή σου όταν έχεις ανθρώπους να το μοιράζεσαι.

Χαλαρώστε: Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο για ένα νέο ξεκίνημα. Μην αφήσετε τον φόβο και την ανασφάλεια να σας κρατήσουν πίσω.

Το διαζύγιο δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά η αρχή για κάτι νέο, μην το ξεχνάτε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.