WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί μετά το γάμο μειώνεται το σεξ;


10 Οκτωβρίου 2013

Εραστές και γονείς: Πώς συνδυάζονται;

Είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα το ζευγάρι με τα πιτσιρίκια να απαιτούν το περισσότερο μέρος του χρόνου τους. Όλη τους η ενέργεια ξοδεύεται στα παιδιά και στις ανάγκες του σπιτιού. Βάσει των αλλαγών αυτών το ζευγάρι καλείται να προσδιορίσει το σεξ που κάνει, το οποίο είναι υπερφορτωμένο με μία καθημερινότητα, με πολλαπλές συνήθειες που το καθηλώνουν σε ένα συνηθισμένο πλέον, χωρίς καθόλου φαντασία.

Έπειτα από όλες αυτές τις ανακατατάξεις στη ζωή τους στον έγγαμο βίο, τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα βιώνουν έντονα την επανάληψη μιας σεξουαλικής επαφής που αντί να τους φέρει πιο κοντά τους απομακρύνει όλο και περισσότερο. Το ζευγάρι προτιμά να κάθετε αγκαλιά στο καναπέ χάνοντας έτσι σιγά σιγά την ερωτική του διάθεση. Κι όποτε γίνεται, είναι απλά καταναγκαστικό, χωρίς ενδιαφέρον. Επετειακό σαν να λέμε.

Το χαρακτηρίζει η έλλειψη φαντασίας, λεκτικής επικοινωνίας, πάθους και μια ρουτίνα, που το καθιστά μια βαρετή ιεροτελεστία.

Το θέμα είναι πως και οι δύο επιθυμούν και νοσταλγούν να ξανανιώσουν τη σπίθα αυτή του έρωτα και το πάθος. Αυτό φαίνεται από υπονοούμενα και σπόντες που πετά κατά καιρούς ο ένας στον άλλον, προκείμενου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους αλλά και να ρίξουν κάπου τις ευθύνες.

Για μια στιγμή, για ποιες ευθύνες μιλάμε; Εσείς έχετε αναλογιστεί τη θέση σας στην ερωτική σχέση με τον άντρα σας. Για ποιο λόγο παραιτήστε από τον ρόλο της ερωμένης με το που αποκτήσετε το ρόλο της μητέρας; Γιατί ξαφνικά αρνείστε τα σέξι εσώρουχα και προτιμάτε τα καθημερινά που προσφέρουν άνεση; Γιατί παραιτήστε μέσα στο σπίτι και κυκλοφορείτε με φαρδιές παλιές φόρμες και βαμβακερά t-shirts; Που ναι λογικό είναι να αναζητάτε την άνεση και την χαλάρωση στο σπίτι σας και δεν μπορείτε συνέχεια να είστε περιποιημένη. Σαφώς, δεν έχετε συνέχεια τη ψυχική αλλά και τη σωματική διάθεση να το κάνετε. Αλλά, μήπως θα έπρεπε πού και πού να προσπαθούσατε λίγο παραπάνω; Μήπως, να φροντίζατε τον εαυτό σας πιο συχνά;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.