WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η σοκολάτα ως "καταφύγιο"


14 Οκτωβρίου 2013

Πόσες φόρες νιώθετε συναισθηματικά απογοητευμένες ή περνάτε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας και βρίσκετε παρηγοριά σε ένα κουτί σοκολατάκια;

Όταν νιώθουμε συναισθηματικά απογοητευμένοι ή πιεσμένοι τότε πολλές φορές επιλέγουμε να καλύψουμε την μοναξιά μας "τσιμπολογώντας". Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που περνούν μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδο τείνουν να καταναλώνουν παραπάνω φαγητό από το φυσιολογικό. Φυσικά, η επιλογή του φαγητού είναι πλούσια σε θερμίδες και κακής ποιότητας για παράδειγμα σοκολάτα ή junk food. Σαφώς και δεν περνάει κανείς ερωτική απογοήτευση τρώγοντας φρούτα ή σαλάτες.Όμως, αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία και κυρίως στοιχίζει σε θερμίδες!

Ορίστε μερικά tips για να ελέγξετε την «συναισθηματική βουλιμία» στις δύσκολες περιόδους:

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Πριν ανοίξετε το ψυγείο ή αρχίσετε να ψάχνετε τα ντουλάπια πρέπει να σκεφτείτε αν αυτό που νιώθετε είναι το αίσθημα της πείνας ή της απογοήτευσης.

Μην παραλείπετε γεύματα: Προσπαθήστε να καταναλώνετε μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα ώστε να ελέγχετε το αίσθημα της πείνας.

Ηρεμία: Προσπαθήστε να βρείτε εσωτερική γαλήνη και να συμφιλιωθείτε με την εικόνα σας. Κάντε πράγματα για να αλλάξετε την διάθεση σας και να αρέσετε στον εαυτό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.