WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 αλήθειες που δεν λέει κανείς για τα ραντεβού


5 Νοεμβρίου 2013

Είτε γιατί φοβάται, είτε γιατί δεν γνωρίζει. 

Υπάρχουν τόσα πράγματα που λέγονται γύρω από το θέμα των γνωριμιών αλλά και των συνθηκών που μπορεί να δημιουργήσει κανείς για τα πρώτα ραντεβού.Χιλιάδες μη και πρέπει, που περισσότερο μπερδεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις παρά βοηθούν. Δεν πρέπει να κάνεις το ένα γιατί θα το παρεξηγήσει, δεν πρέπει να πεις το άλλο γιατί δεν είναι σωστό απ' το πρώτο ραντεβού. Αφού ο κάθε άνθρωπος είναι ο μοναδικός και αλληλεπιδρά διαφορετικά με τον άλλο, πώς μπορούμε από πριν να προδικάσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος;

Το θέμα όμως είναι να ακούσετε αυτές τις συμβουλές και να τις θυμάστε κάθε φορά που προσπαθείτε να επικοινωνήσετε κάποιον. 

  1. Aν θέλετε να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους τότε χρειάζεται να προσπαθήσετε πραγματικά γι’ αυτό. Αφήστε επιτέλους τον καναπέ σας και σταματήστε να κανονίζετε girl's nights, όπου πίνετε και χορεύετε με τις φίλες σας αγνοώντας τι γίνεται γύρω σας. Επιλέξτε να παραβρεθείτε σε events, διοργανώσεις, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να επικοινωνήσετε μαζί τους. Επίσης, δεν αρκεί να παραβρεθείτε εκεί αλλά να σταματήσετε να ασχολείστε με το κινητό σας. Είναι δύσκολο γιατί σε ένα άγνωστο περιβάλλον όλοι νιώθουμε αμηχανία και αναζητούμε κάτι οικείο, όμως τολμήστε να μιλήσετε και αφήστε για λίγο ανενημέρωτα τα social media.
  2. Ποιος σας είπε πως στον έρωτα κάνουμε υποχωρήσεις; Δεν γίνεται να αγαπάει κανείς λίγο. Αρκετά πράγματα αντιμετωπίζουμε παθητικά, όχι όμως την αγάπη. Όταν νιώσετε τον έρωτα με κάποιο άνθρωπο θα πρέπει να σας απογειώσει. Δεν μπαίνετε σε μια σχέση επειδή ζητάτε καταφύγιο.
  3. Γράψτε μία λίστα με πράγματα που σας αρέσουν σ’ αυτό τον κόσμο και μία άλλη μ’ αυτά που δεν σας αρέσουν. Μ΄ αυτό τον τρόπο ξεκινάτε να γνωρίζετε τον εαυτό σας. Αν δεν ξέρετε ποιοι είστε, τι εικόνα θα παρουσιάσετε στους άλλους;
  4. Βρείτε τι σημαίνει για εσάς αγάπη. Τι είναι αυτό που κυνηγάτε με τόσο πάθος. Ξέρετε; Βρείτε ένα παράδειγμα που θα ορίζει τη σημασία που έχετε δώσει στην αγάπη.
  5. Αν δεν υπάρχει χημεία, αν κάτι δεν σας πάει απ΄την αρχή, απλά μην το κουράζετε. Μην αγνοείτε τα σημάδια που σας φωνάζουν «Πάμε για άλλα».
  6. Μην πείτε ποτέ πως δεν έχετε χρόνο για τον έρωτα. Αυτό το συναίσθημα δεν προγραμματίζεται.
  7. Συμπεριφερθείτε στον έρωτα ακριβώς όπως κάνετε μ΄ ένα βαρετό βιβλίο. Αφήστε το στην άκρη. Δεν χρειάζεται να το τελειώσετε αν το περιεχόμενο δεν σας αρέσει.
  8. Αν έχετε βγει αρκετές φορές και ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας δεν σας έχει κερδίσει ακόμα, τότε δεν σας κάνει. Και σε 10 χρόνια από τώρα, πάλι δεν θα σας κάνει.
  9. Μην παρουσιάζετε έναν άλλο εαυτό. Όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και βγαίνουμε ραντεβού δεν πάμε με σκοπό να τον ξεγελάσουμε. Δεν παρουσιάζουμε ένα άλλο Εγώ. Μείνετε ο εαυτός και προσπαθήστε να τον γοητεύσετε γι΄αυτό που είστε, όχι γι΄αυτό που θα ήθελε.
  10. Κάντε αυτό που νιώθετε. Αν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα μετά το τέλος του ραντεβού στείλτε. Αν πάλι θέλετε να πάρετε τηλέφωνο κάντε το. Δεν υπάρχουν κανόνες. Ξέρετε γιατί; Γιατί το χειρότερο κομμάτι των ραντεβού είναι οι τύψεις που νιώθετε μετά από καιρό για πράξεις που έπρεπε να κάνατε και δεν κάνατε πότε τελικά. Επειδή απλά δειλιάσατε ή επειδή σας είπαν «άσε να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση».
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.