WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα θετικά του μικροπαντρεμένου


15 Νοεμβρίου 2013

Γνωρίζετε την λαϊκή παροιμία που σε θέλει από μικρό στα βάσανα του γάμου; "Ή μικρός παντρέψου, ή μικρός καλογερέψου".

Η συγκεκριμένη παροιμία έχει μια δόση λογικής. Υπάρχουν αρκετά θετικά στην επιλογή κάποιου να παντρευτεί σε μικρή ηλικία. Υπάρχουν σαφώς και πολλά αρνητικά αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στα υπέρ:

  • Είστε πιο ευτυχισμένοι. Δεν το περιμένατε αυτό ε; Λογικό. Έχουμε μεγαλώσει πως ο γάμος είναι μπελάς. Καταπίεση, υποχρεώσεις, έλλειψη ελευθερίας κτλ. Κι όμως, δεν είναι μόνο η πλευρά αυτή που μας παρουσιάζουν τόσο καιρό. Τα άτομα που παντρεύονται σε μικρή ηλικία, σύμφωνα με έρευνα, είναι πιο ευτυχισμένα και ήρεμα σε σχέση με τους συνομηλίκους single.
  • Κάνουν καλύτερη διαχείριση και αποταμίευση: Λογικό δεδομένου πως έχουν να "θρέψουν" μια οικογένεια και δεν είναι μόνοι τους.
  • Κάνουν πιο πολύ σεξ: Νέοι άνθρωποι είναι, ερωτευμένοι, ευτυχισμένοι γιατί να μην κάνουν σεξ;
  • Δεν καταναλώνουν αλκοόλ: Εδώ που τα λέμε κι αυτό λογικό είναι. Πόσες ευκαιρίες έχει ένα παντρεμένο ζευγάρι να είναι κάθε βράδυ έξω; Όμως, έχει τα θετικά. Κοιμούνται νωρίς και προστατεύουν τον εαυτό τους από τις καταχρήσεις των single.
  • Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν για κάτι από τη στιγμή που νιώθουν έτοιμοι για την απόφασή τους. Περίμενε να μεγαλώσεις και μετά. Έχεις να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα στη ζωή σου. Και γιατί να μην τα κάνει μαζί με τον άνθρωπο της ζωής του; Ρωτάμε εμείς τώρα.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ένα ζευγάρι που παντρεύεται νωρίς έχει όλη την όρεξη και τη ζωή μπροστά του να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Αρκεί να είναι σίγουρο για την απόφαση αυτή. Δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.