WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιος είναι τελικά ο "κατάλληλος τύπος" για σχέση;


24 Νοεμβρίου 2013

Είναι από μόνες τους μπέρδεμα οι ανθρώπινες σχέσεις και οι περισσότερες γυναίκες μπερδεύονται όταν αναζητούν τον τέλειο σύντροφο βάσει κάποιων κριτηρίων που είναι κοινωνικά αποδεκτά. Εμάς αυτό μας κάνει σαν το χάρτη του κρυμμένου θησαυρού.

Αν και μεταξύ μας πιο εύκολα βρίσκει κανείς θησαυρό. Τέλος πάντων, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, το ζητούμενο είναι τα σωστά κριτήρια επιλογής. Σε γενικές γραμμές ο "κατάλληλος τύπος" είναι:

  • Εκείνος που μπορεί και κοιτά πέρα από την εμφάνιση. Φυσικά, και κάποιος στην αρχή σας πλησιάζει γιατί είστε όμορφη, ψηλή κτλ. ή έχει παρατηρήσει κάτι πάνω σας που τον ελκύει, αλλά το θέμα είναι να το ξεπεράσει το στάδιο αυτό και να αναγνωρίσει στοιχεία της προσωπικότητας σας. Να σας αγαπήσει ως άνθρωπο.
  • Εκείνος που θα δείξει σεβασμό στα όνειρα και στους στόχους σας. Θα σας βοηθήσει προς την επίτευξή τους και δεν θα θελήσει να σαμποτάρει την εξέλιξη σας.
  • Εκείνος που έχει επίσης όνειρα και φιλοδοξίες. Το ζητούμενο σε μία σχέση είναι και οι δύο σύντροφοί να έχουν όρεξη για εξέλιξη. Το θέμα της οικογένειας και κατά πόσο οι φιλοδοξίες στην καριέρα μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην σχέση εξαρτάται από το "συμβόλαιο" που θα κάνετε μεταξύ σας. Η λέξη συμβόλαιο οριοθετεί ουσιαστικά τα θέλω και τις ανάγκες του καθενός. Μαζί βάζετε τους κανόνες και τα όρια από κοινού. Προσοχή, δεν χρειάζονται υποχωρήσεις και συμβιβασμοί καταπιέζοντας τα συναισθήματά σας. Βρείτε λύσεις που θα εξυπηρετούν και τους δύο εξίσου. Ένα συμβόλαιο που στηρίζεται πάνω σε συναισθήματα δυσαρέσκειας είναι πιθανό να σπάσει πολύ γρήγορα.
  • Εκείνος που μπορεί να μιλήσει χωρίς φόβο και να δώσει απαντήσεις. Μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να νιώσετε ανασφάλεια, ανησυχία και άγχος ένα θέμα στη σχέση σας. Είναι εκεί να το συζητήσει και να σας βοηθήσει να απεγκλωβιστείτε από φοβίες. Δεν είναι εκείνος που θα "αγανακτήσει" ή θα "γκρινιάξει" για τα ερωτήματά σας.
  • Εκείνος που δεν πιστεύει στο ρόλο του ηγέτη σε μια σχέση. Δεν πιστεύει πως ο ένας σύντροφος πρέπει να βρει τρόπο για να πατρονάρει τον άλλον. Αντιθέτως, πιστεύει στη συντροφικότητα και σέβεται τη διεργασία της σχέσης.
  • Εκείνος που σε εμπιστεύεται. Αλλά πάνω απ' όλα εμπιστεύεται τη σχέση σας. Για να μπορέσει να εξελιχθείς, να ζήσει ήρεμα και να είσαι ψυχικά υγιής θα πρέπει να νιώσεις ασφάλεια. Το να μπεις σε μια διαδικασία που θα φοβάσαι μήπως ο άλλος δεν είναι δίπλα σου 100% τότε δεν έχει νόημα να κάνεις μια σχέση. Και σίγουρα, ο άνθρωπος που σου δημιουργεί τέτοιου είδους φοβίες και ανασφάλειες δεν είναι ο κατάλληλος.
  • Εκείνος που σε σέβεται. Είναι πολύ βασικό.
  • Εκείνος που με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα. 
  • Εκείνος που σ΄αγαπάει γι΄αυτό που είσαι. Δεν το ενδιαφέρει να αλλάξεις, να γίνεις κάποια άλλη. Ερωτεύτηκε κάποια στοιχεία πάνω σου και αυτά θέλει να κρατήσεις.
  • Εκείνος που είναι cool και ήρεμος για το ταίρι του. Ειδικά, όταν εκείνη είναι έξω με τις φίλες της ή όταν ένας άλλος προσπαθήσει να την διεκδικήσει. Ξέρει ποια είναι η θέση του και την γνωστοποιεί με τρόπο διακριτικό. Η αυτοπεποίθηση που αποπνέει είναι ακριβώς αυτή που συνεχίζει να κρατά δίπλα του το ταίρι του.

Αυτά είναι μόνα κάποια γενικά κριτήρια. Ποιος όμως είναι ο κατάλληλος για εσάς, εσείς ξέρετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.