WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά


3 Δεκεμβρίου 2013

Aν πληγωθήκατε παρερμηνεύοντας τις προθέσεις των άλλων, σημαίνει ότι έχετε πάρει το πράγμα προσωπικά. 

Πολλές φορές δεν γίνεται σωστά η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που μας στέλνουν οι  άλλοι με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε την απόρριψη στα λόγια και στις πράξεις τους. Κάποιες φορές είναι η ιδέα μας και κάποιες άλλες όχι. Η απόρριψη πάντως είναι πραγματικότητα. Και τότε δεν θα πρέπει να το αρνηθούμε, αλλά να το αναγνωρίσουμε γι΄αυτό που είναι.

Ακόμη και κάτι άσχημο ή δύσκολο, μπορούμε να το δούμε με εποικοδομητικό τρόπο. Υπάρχει πάντα κάτι να μάθουμε απ΄αυτό που έγινε, απ΄αυτό που μας είπαν. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε την πληροφορία όπως θέλουμε εμείς. Μπορούμε να την αφήσουμε να μας χαλάσει τη διάθεση και να μας κάνει να νιώσουμε άσχημα ή μπορούμε να δούμε "τι ήταν αυτό που μας ενόχλησε;", "γιατί μας ενόχλησε τόσο;", "τι θέση θέλουμε να έχει το άτομο αυτό στη ζωή μας;".

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα και να δούμε πραγματικά πώς τον απόλυτο έλεγχο τον έχουμε εμείς. Γι' αυτό μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.