WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 λόγοι για να διασκεδάσετε μόνες σας


29 Δεκεμβρίου 2013

Μέσα στις γιορτές. 

Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε χρόνο για εμάς. Πολύ συχνά ξεχνάμε την θετική επίδραση που έχει στη ζωή μας αφιερώνοντας όλο μας το χρόνο και την ενέργεια στους άλλους. Οι παρακάτω λόγοι είναι μια καλή αφορμή για να δώσουμε ραντεβού μαζί του μέσα στα Χριστούγεννα.

Η ψυχική ηρεμία. Η γνωστή Oprah Winfrey είχε δηλώσει κάποτε κάτι πολύ όμορφο: "ο χρόνος που περνώ μόνη είναι πολύτιμος γιατί με βοηθά να απομακρυνθώ από το θόρυβο ώστε να μπορέσω να ακούσω τη δική μου φωνή". Στο χρόνο που έχουμε να περάσουμε μόνοι μας έχουμε και την ευκαιρία να βιώσουμε την απόλυτη ηρεμία και προστασία μακριά από τους εξωτερικούς θορύβους ή τα ερεθίσματα που μας βασανίζουν. Ο χρόνος αυτός είναι ουσιαστικός και πολύτιμος γιατί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προσωπικού διαλογισμού.

Η μουσική που σας αρέσει. Ο καθένας έχει το δικό του soundtrack που πολλές φορές δεν μοιάζει καθόλου με των άλλων. Η δική σας playlist μπορεί τώρα να παίξει δυνατά και για όση ώρα θέλετε.

Μαγειρέψτε. Είναι και αυτή δημιουργία, μάλιστα πολλοί ειδικοί λένε ότι είναι άκρως αγχολυτική. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας με κάτι απλό και εύκολο και χαρίστε τον εαυτό σας ένα γευστικό γεύμα.

Η δημιουργία. Ξαφνικά είστε μακριά από τη δουλειά, υποχρεώσεις κτλ. Αυτό δεν θα έπρεπε να σας δημιουργεί άγχος. Αντίθετα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες που σας αρέσουν. Μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να φτιάξτε διάφορες χειροτεχνίες.

Η οργάνωση. Επιτέλους έχετε χρόνο να βάλετε σε τάξη τη ζωή σας, όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά. Οργανώστε τις ντουλάπες, τα έγγραφά σας ή το χώρο που περνάτε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Η καθαριότητα θα σας προσφέρει ένα αίσθημα ψυχικής ισορροπίας. Άλλωστε το ακατάστατο σπίτι είναι πηγή στρες και κακής ενέργειας.

Για ψώνια μόνες μας. Είναι αλήθεια ότι θέλουμε τη συμβουλή της φίλης σχετικά με το τι μας πάει, αλλά και μόνες μας μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά.  Βλέπεις τι βιτρίνες που θες, αφιερώνεις το χρόνο που θες σε κάθε μαγαζί και μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Τέλος,  τo να οδηγείς ή να ταξιδεύεις μόνος σου και να χάνεσαι στις σκέψεις. Ένα trip του μυαλού που το καθαρίζει και το ξεκουράζει. Είναι τέλειο όταν κάνετε ταξίδια με το τρένο. Η θέα απ΄το παράθυρο σε βοηθά να αλλάξεις παραστάσεις και να δώσεις τι μορφή που θες σ΄αυτά που σε προβληματίζουν.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να πάρετε το χρόνο και το χώρο σας χωρίς τύψεις και να περάσετε υπέροχα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.