WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Επικεντρώσου στη λύση και όχι στο πρόβλημα


10 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που περνάνε όλη τη μέρα υποφέροντας με τα προβλήματά τους και οι άλλοι, που πασχίζουν να βρούνε λύσεις.

Με ποια ομάδα είσαι; 

Οι πρώτοι κάνουν όλο τον κόσμο να πλήττει  με τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, την αδικία που υφίστανται, την προσβολή  που τους έκανε ο τάδε. Με απλά λόγια, θέλουν να μιλάνε μόνο για το πρόβλημα. 

Για εκείνους που επικεντρώνονται στις λύσεις, το πρόβλημα είναι απλώς ένα εφαλτήριο που τους ωθεί στη δράση. Δοκίμασέ το: την επόμενη φορά, αντί να πεις "έχω ένα πρόβλημα" , εξέτασε τις λύσεις και επέλεξε μία. 

Έχουμε μάθει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα και να χρησιμοποιούν ταμπέλες για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας. Δυστυχώς, ο τρόπος αυτός δεν μας βοηθά να προχωρήσουμε. Για παράδειγμα στη λέξη "πρόβλημα", οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους το αδιέξοδο. Δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί. Αυτομάτως λοιπόν βάζουν τον εαυτό τους σε μια διαδικασία παραίτησης. Νιώθουν αδικία, στεναχώρια, θλίψη. 

Όταν όμως το πρόβλημα το "βαφτίσετε" αλλιώς, για παράδειγμα "ευκαιρία", τα πράγματα αλλάζουν. Αρχίζει να μοιάζει με μια αποστολή που τεστάρει τις δυνάμεις και τις ικανότητες σας. Βοηθά να εφοδιαστείτε με δύναμη και θάρρος για το παλέψετε. Και φυσικά, η επίτευξή του σας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Ένα όνομα είναι λοιπόν. Προσπαθήστε να τα δείτε όλα διαφορετικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.