WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 τεχνικές για να ξεπερνάτε τα "όχι" της ζωής σας


28 Δεκεμβρίου 2013

OXI.jpg

Η αλήθεια είναι πως τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο. 

Κάνεις και τίποτα δεν μας χαρίζονται. Το θέμα είναι πως εμείς διαχειριζόμαστε τη δυσκολία αυτή και δεν την εκλαμβάνουμε ως προσωπική αποτυχία ή ενοχή.

  • Να αντικαθιστούμε τις αρνητικές σκέψεις με άλλες πιο θετικές.
  • Να αναλύουμε τις σκέψεις μας με πιο ρεαλιστικό τρόπο. Εξάλλου, κανείς δεν έχει πάντα επιτυχίες.
  • Μπορούμε να σκεφτούμε μια πράξη ή κάτι που θέλουμε, πριν αυτό γίνει. Με τον τρόπο αυτό έχουμε το περιθώριο να σκεφτούμε καλύτερα μερικές προοπτικές εξέλιξης.
  • Να θυμόμαστε "Εγώ καθορίζω το πώς είμαι και το πώς συμπεριφέρομαι. Εγώ έχω τον έλεγχο του εαυτού μου και της ζωής μου. Δεν έχω τον έλεγχο των άλλων ή των γεγονότων, όμως αποφασίζω πώς θα αντιδράσω σ' αυτά".
  • Να αφήσουμε στην άκρη την παθητικότητα, αφού τα λόγια χωρίς πράξεις δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να δείχνει κανείς ότι πράγματι έχει τον έλεγχο του εαυτού του, της ζωής του και της κατάστασης.
  • Να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας, αφού δε συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με την αντίληψη που έχουμε γι΄αυτές. Για παράδειγμα, αν πιστεύουμε πως δεν είμαστε έξυπνοι, θα φερόμαστε ανάλογα. Η στάση μας απέναντι στις ικανότητές μας καθορίζει το τι κάνουμε και το τι θα πετύχουμε στη ζωή. Συνεπώς, για να είμαστε αισιόδοξοι θα πρέπει να υπερβούμε τα όριά μας. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε στη ζωή μας τη πεποίθηση "Δεν μπορώ" με τη φράση "Μια στιγμή, το προσπαθώ κι έτσι έχω πιθανότητες να υπερνικήσω την απαισιόδοξη άποψή μου".
  • Να έχουμε συνείδηση των ικανοτήτων μας. Πρέπει να τις καταγράψουμε, ακόμα κι αν μας φαίνεται περίεργο. Και να ανανεώνουμε τον κατάλογο αυτό με τις καινούριες που θα εντοπίζουμε κάθε φορά.
  • Να πανηγυρίζουμε για τα βήματα προόδου, ακόμα κι αν είναι μικρά.

Είναι εξίσου σημαντικό να επαινούμε τον εαυτό μας, με το να κάνουμε αυτοκριτική. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.