WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Tι σχέση έχει ο περίπατος με τη σκέψη;


4 Ιανουαρίου 2014

PEIRPATOS.jpg

Ο Νίτσε έλεγε ότι το περπάτημα μας βοηθάει να κατεβάσουμε ιδέες, να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. 

Η στιγμή που είμαστε μόνοι μας είναι η μοναδική ευκαιρία να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, να διερωτόμαστε για τη ζωή, για το τι στ΄αλήθεια θέλουμε. Είναι η δική μας στιγμή για να δούμε φιλτράρισμα και ξεκαθάρισμα.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε ένα τμήμα της μέρας για μας. Να χαλαρώνουμε πραγματικά και να βάζουμε σε τάξη όλα αυτά που μας βαραίνουν. Έχουμε ανάγκη από έναν προσωπικό χώρο για να δραπετεύουμε εκεί από τον θόρυβο και να αδειάζουμε το μυαλό μας απ΄τα καθημερινά προβλήματα.

Βάλτε λοιπόν στις προτεραιότητες σας το χρόνο αυτό και αποσυνδεδείτε απ'όλα. Η απομάκρυνση απ΄το θόρυβο, έστω και για λίγο μας ξαναδίνει ηρεμία και το νόημα της ύπαρξης. Μας δίνει την κατεύθυνση για να αποσαφηνίζουμε τα σχέδια μας και αν ενεργήσουμε με σιγουριά.

Μπορούμε να αναπνέουμε το οξυγόνο της μοναξιάς έξω στη φύση ή σ' ένα δωμάτιο ή σ' ΄ένα καφέ. Ο στόχος είναι να κάνουμε switch off με τον έξω κόσμο και να συνδεόμαστε με τον εαυτό μας. Μέσα απ΄τη διαδικασία αυτή ανακαλύπτουμε πως η μοναξιά είναι θεραπευτική, δημιουργική και απελευθερωτική. Αν το τηρήσουμε αυτό καθημερινά τότε θα πάψουμε να νιώθουμε χαμένοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.