WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η μαγεία που κρύβεται πίσω απ΄ένα χαμόγελο


6 Ιανουαρίου 2014

Το χιούμορ είναι ισχυρό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής.

Τον βοηθά να μετριάζει τα προβλήματά του και να παίρνει απόσταση απ΄αυτά. H ίδια κατάσταση που μας φαίνεται πολύ σοβαρή αποκτά εντελώς άλλη όψη μόλις καταφέρουμε να γελάσουμε.

Σάμπως το γέλιο να δρα ως απόλυτο διαλυτικό των ανησυχιών, ξαφνικά η δυσκολία δε μας φαίνεται τόσο μεγάλη και αρχίζουμε να βρίσκουμε διεξόδους εκεί που πριν βλέπαμε τοίχο.

Υπάρχουν στη ζωή γεγονότα υπερβολικά σοβαρά για να μπορούμε να γελάσουμε μ΄αυτά, όμως είναι λίγα. Τα περισσότερα από τα τρεξίματα των ανθρώπων μπορεί να ιδωθούν είτε ως δράμα είτε ως κωμωδία. Ο Λέστερ, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Άλαν Άλντα στην ταινία, "Απιστίες και αμαρτίες", προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή: Δράμα + Χρόνος= Κωμωδία. Δηλαδή αυτό που σήμερα μας κάνει να κλαίμε, ιδιωμένο με τη σοφή απόσταση του χρόνου θα μας προκαλέσει γέλιο.

Αξίζει τον κόπο να το θυμόμαστε κάθε φορά που μας πιάνει απελπισία και δε μας αρέσει καθόλου αυτό που μας συμβαίνει. Είναι όλα θέμα χρόνου. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.