WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είμαστε οι πράξεις μας


6 Φεβρουαρίου 2014

Είμαστε αυτό που δείχνουμε. 

Ζώντας όλοι την καθημερινή μας πραγματικότητα, εύκολα καταλαβαίνουμε πως ορισμένες φορές ευθυνόμαστε για αρκετά γεγονότα. Για παράδειγμα, κάποιες φορές συνειδητοποιούμε πως αν δεν είχαμε θυμώσει ή εκνευριστεί, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Άλλες πάλι φορές λέμε στον εαυτό μας: "Αν είχα προσέξει λίγο δε θα είχα τρακάρει ή δε θα πάθαινα αυτό που έπαθα".

Σαν να ενεργοποιείτε ένας εσωτερικός κριτής αυτόματα που σας λέει τι θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να είχατε κάνει. Τις περισσότερες φόρες όμως δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πως εμείς μπορεί να είμαστε υπεύθυνοι για κάποια γεγονότα, όπως αρρώστια, μια κλοπή, μια πλημμύρα ή για μια αρνητική συμπεριφορά που έχει απέναντί μας ένας άλλος άνθρωπος. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατό να ευθύνονται επειδή ο φίλος τους τους λέει ψέματα, επειδή ο συναίτερός τους ξαφνικά αρχίζει να μη δουλεύει ή επειδή ο άντρας ή η γυναίκα τους έφτιαξε μια εξωσυζυγική σχέση ενώ όλα μέχρι τότε ήταν τέλεια.

Για ό,τι συμβαίνει είμαστε εμείς υπεύθυνοι με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο ή αγχωτικό όμως θα σας εξηγήσουμε αμέσως το σκεπτικό μας. 

Η πραγματικότητα καθρεφτίζει αυτό που εμείς έχουμε καταλάβει για τον έξω κόσμο. Συνεπώς, οι πράξεις μας είναι ο εσωτερικός μας κόσμος. 

  • Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο είμαστε ταυτισμένοι με πρόσωπα ή γεγονότα από το παρελθόν, τόσο η σημερινή μου πραγματικότητα θα εξακολουθεί να δημιουργεί γεγονότα που θα έχουν σχέση με το παρελθόν.
  • Τα μαθήματα ζωής. Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που προσλαμβάνει τα αξιοποιεί καταλλήλως. Κάποιοι μπορεί να περάσουν όλη τους τη ζωή και να μην μάθουν τίποτα. Εξαρτάται από το στόχο που θέτει ο καθένας.
  • Οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω μας μπορούν να αλλάξουν. Όσο πιο άκαμπτοι είμαστε τόσο πιο δύσκολα μπορούμε να μπούμε και στη θέση του άλλου.
  • Η συμπεριφορά μας. Όταν ένας άνθρωπος έχει μαι επιθετική συμπεριφορά, τότε προκαλεί και στο τέλος δέχεται μια επιθετικότητα απ΄τους άλλους. Όταν η συμπεριφορά μας είναι ανταγωνιστική, ψεύτικη, απορριπτική προς τους άλλους ή κριτική, τότε προκαλούμε και συχνά εισπράττουμε στη ζωή μας αντίστοιχα ανταγωνισμό, ψέμα, απόρριψη και κριτική. Αλήθεια, υπάρχει άραγε κανείς που να μην μπορεί να καταλάβει πως όταν για παράδειγμα έχει την τάση να κριτικάρει συνέχεια τους άλλους τότε είναι απόλυτα φυσικό να αρχίσουν και οι άλλοι να τον κριτικάρουν;
  • Οι ρόλοι επίσης που παίζουμε. Μαθαίνουμε από μικροί να παίζουμε διάφορους ρόλους προκειμένου να προσαρμοστούμε στο θέατρο της ζωής. Το θέμα είναι να μπορούμε κάθε φορά να αναγνωρίζουμε ποιο ρόλο υποδυόμαστε τη δεδομένη στιγμή. Τη στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυσκολία ή να πάρουμε μία απόφαση.
Κάπως έτσι λοιπόν πιστεύουμε πως είμαστε τελικά αυτό που δείχνουμε. Μπορεί να είναι αγχωτικό γιατί κάθε φορά καλούμαστε να δούμε μέσα μας τι φταίει αλλά παράλληλα είναι και ανακουφιστικό, αφού τα πράγματα είναι στο δικό μας έλεγχο. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.