Μπορώ να "αγοράσω" την εμπειρία;

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014
SAY-YES.jpg

Η εμπειρία είναι κάτι που δεν μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν.

Όλοι μας θα θέλαμε να κυκλοφορούμε στις εθνικές οδούς χωρίς να πληρώνουμε διόδια, είναι όμως αδύνατον. Ακόμα, και τα πιο μηδαμινά πράγματα έχουν τιμή. Η επιτυχία σ΄ένα διαγώνισμα μαθηματικών απαιτεί προσπάθεια, η επιτυχία σε διαγωνισμούς για πρόσληψη στο δημόσιο απαιτούν επιπλέον και τύχη. Κι αυτές δεν είναι παρά μικρές δοκιμασίες στις οποίες πρέπει να υποβληθούμε. Αν είχαμε να ανέβουμε στο Έβερεστ ή αν θέλαμε να γίνουμε επιφανείς αρχιτέκτονες, οι δυσκολίες θα αυξάνονταν και θα έπρεπε να αυξήσουμε και την προσπάθειά μας.

Εμείς όμως, προτιμάμε να παραπονιόμαστε περισσότερο για τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρά να προσπαθήσουμε για το στόχο μας. Αναρωτιόμαστε, από που πηγάζει η πεποίθηση πως όλα θα γίνουν στη ζωή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια; Η τύχη πόσα να κάνει από μόνη της;

Η ζωή απαιτεί επίμονη προσπάθεια ακόμα και για τα φαινομενικά απλά πράγματα, όπως η συζυγική ζωή ή η επικοινωνία με τα παιδιά. Κάθε μέρα είναι μοναδική γι” αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή πρέπει να αγωνιστείς για να κατακτήσεις κάτι, στις σχέσεις, στον επαγγελματικό τομέα, στη ζωή σου. Δεν γίνεται να σου χαριστεί κάτι. Δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση με τα παιδιά σου αν δεν επικοινωνείς μαζί τους, δεν μπορείς να συναντήσεις τον έρωτά της ζωής σου απ' τον καναπέ του σπιτιού σου. Αν δεν στείλεις βιογραφικό δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά. Είναι απλή λογική αν το δούμε πιο καθαρά.

Πολλοί άνθρωποι επειδή κουράζονται με το να προσπαθούν κάθε μέρα να πετύχουν κάτι, αρκούνται στα κατορθώματά τους και προσαρμόζονται στα όρια που έχουν τεθεί από τους ίδιους ή τους έχουν θέσει άλλοι. Απ” την άλλη, κάποιοι πιστεύουν πως μια τέτοια ζωή θα ήταν αρκετά πληκτική για τα γούστα τους. Έτσι, περνούν τα όρια και πετυχαίνουν εκπληκτικά πράγματα, παρ” όλο που οι περισσότεροι μένουν πάντα στα μισά του δρόμου. Η προσπάθεια και η εμπειρία που τελικά αποκόμισαν, αξίζουν τον κόπο.

Μην φοβάστε να προσπαθείτε και  να αγωνίζεστε για τα πάντα, κάθε μέρα. Η ικανοποίηση της επιτυχίας στο τέλος της μέρας και η δικαίωση που θα νιώσετε είναι μοναδικά συναισθήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.