WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Tι γίνεται όταν τελειώνει μια σχέση;


9 Μαρτίου 2014

Κάθε ανθρώπινη σχέση έχει τη δική της διάρκεια.

Κάποιες κρατάνε για πάντα και κάποιες άλλες όχι.Κανένας δεν μπορεί να κρίνει αν άξιζε ή όχι, μια φιλία ή μια σχέση, παρά μόνο αν ψάξει να δει τι έφταιξε μέσα του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πώς λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις αλλά και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το επόμενο βήμα.

• Ότι αφήνεις στο παρελθόν έμεινε πίσω για κάποιο λόγο. Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός και έπσιζες το παιχνίδι με το σχοινί; Που σημάςευες στη μέση και η κάθε ομάδα έπαιρνε μία άκρη του σχοινιού. Με το σύνθημα έναρξης του παιχνιδιού η κάθε ομάδα προσπαθεί να τραβήξει προς το μέρος της την άλλη ομάδα. Κάποια στιγμή κουραζόσασταν και αφήνατε το σχοινί από τα χέρια σας. Κάπως έτσι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Όταν κουραστείς, φεύγεις. Δεν χρειάζεται να αναλώνεις την ενεργεία σου σε κάτι που έχει μείνει πίσω.

• Επικοινωνήσε σωστά αυτό που δεν σου αρέσει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις επίθετα ή αρνητικά σχόλια. Ο λόγος είναι πως γυρνώντας κάποια στιγμή στο παρελθόν μπορεί να μετανιώσεις για μια άτυχη στιγμή. Κάποια λέξη ή φράση που δεν θα έπρεπε να ειπωθεί πάνω στα νεύρα σου και το θυμό σου.

• Προχώρα, κάνε το επόμενο βήμα. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ανέφικτο. Μπορεί να πονάει στην αρχή και να σε δυσκολεύει αλλά όπως λένε «κάθε αρχή και δύσκολη». Μην αφήσεις το φόβο να σε κράτα πίσω ή ακίνητο.

• Προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς και συνδέεσαι με τους ανθρώπους γύρω σου. Μπορεί να γίνεις πιο βοηθητικός μαζί τους.

• Η ταπεινοφροσύνη είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που μπορεί να έχει κανείς στη ζωή του.

• Ζήσε τη ζωή που θες. Είναι στο χέρι σου. Δραστηριοποιήσου λοιπόν.

 Φύγε από ό,τι σε κράτα πίσω. Δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε μια σχέση που δεν σου προσφέρει τίποτα.

 Μην κοιτάς συνέχεια το παρελθόν. Κάνε την επιλογή σου και προχώρα. Είναι όμορφο να έχει κανείς καλές αναμνήσεις αλλά το να κυνηγά φαντάσματα είναι άλλη υπόθεση. Δείξε εμπιστοσύνη στην επιλογή και κυνήγα το μέλλον.

• Καλωσόρισε το άγνωστο. Είναι ωραία η ασφάλεια που προσφέρει μια σχέση. Όμως, και το άγνωστο έχει την δική του μαγεία. Είναι ωραίο να προχωράς μπροστά στη ζωή σου και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Να αφήνεις τον εαυτό σου να δει τη ζωή μέσα από τις δικές τους εμπειρίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.