WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί η προσέγγιση του καρκίνου έγινε ποπ;


24 Μαρτίου 2014

Μοιάζει να έχει γίνει μόδα κάτι που όπως λένε οι γιατροί προϋπήρχε. Ο λόγος για τη διπλή μαστεκτομή της Angelina Jolie αλλά και για το νέο χειρουργείο.

Σύμφωνα με το τελευταίο χολιγουντιανό ιατρικό δελτίο, η Angelina Jolie πρόκειται να ξαπλώσει για μία ακόμη φορά, οικειοθελώς, στο χειρουργικό τραπέζι. Αυτή τη φορά-σύμφωνα με τις πρόσφατες εκμυστηρεύσεις της στο "Εntertainment Weekly" για μια ωοθηκεκτομή (η αμερικανίδα σταρ καθιστά την επέμβαση τόσο οικεία, σχεδόν δελεαστική κάτι, σαν περμανάντ βλεφαρίδων).

imdb_angelina_-jolie

Οι γυναίκες όλου του κόσμου καλούνται για μία ακόμη φορά να συμπαραταχθούν δίπλα της σ΄αυτόν τον αμιγώς "θηλυκό" αγώνα που η ίδια δεν φοβήθηκε να δημοσιοποιήσει πάνω και κάτω από τον Ισημερινό. Η "ηρωική" Αngelina Jolie να συνεχίζει αόκνως τη "μάχη με τον καρκίνο" (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ουδέποτε έχει κάνει στη δική της περίπτωση την εμφάνισή του), λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της στα εφετινά Oscar με διάφανη τουαλέτα του οίκου Εlie Saab και ενώ μεγαλώνει έξι παιδιά διαφορετικών αποχρώσεων και προωθεί τη νέα ταινία της "Maleficent" (όπου υποδύεται τη sexy goth μάγισσα Κακίστρω από το παραμύθι της "Ωραίας κοιμωμένης". Όλα αυτά, βέβαια, προτάσσοντας ένα cup πιο επιβλητικό από ποτέ.

Πόσο ποπ μπορεί να γίνει τελικά ο καρκίνος; Την ίδια ώρα, πάνω από τη Μάγχη ερίζουν για την πρόσφατη καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διεξάγει η ταμπλόιντ "Τhe Sun" μέσα από τη διαβόητη page 3 με τις φωτογραφίες μοντέλων τόπλες. Η πρωτοβουλία τιτλοφορείται "Ιt's check 'em Tuesday" (σε ελεύθερη μετάφραση "Είναι η Τρίτη που πρέπει να πας να "τα κοιτάξεις".) παραπέμποντας πρωτίστως στην ανάγκη επαρκούς προληπτικού ελέγχου. Συνοδεύεται, βέβαια, από ολοσέλιδη φωτογραφία της πολλά υποσχόμενης 22χρονης Ρόζι από το Μίντλσεξ. Εννοείται ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν χώρα οι γνωστές αψιμαχίες για το αν είναι θεμιτό να ενημερώσεις για το καρκίνο του μαστού μέσα από στοφτ πορνό φωτογραφίες που στολίζουν, ήδη από τον καιρό της Θάτσερ, τις νταλίκες στους βρετανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Οι φωνές και από τα δύο στρατόπεδα, πολλές. Στον "Independent" η Φελίσιτι Μορς προτρέπει: "Μη μου λες να σέβομαι το σώμα μου κάθε Τρίτη, όταν εσύ ποσώς σέβεσαι όλες τις υπόλοιπες μέρες", ενώ στον "Νew Statesman" η επίμαχη σελίδα της "Sun" περιγράφεται σαν ένας "κακοήθης όγκος σεξισμού στον βρετανικό Τύπο", που όχι μόνο δεν ευαισθητοποιεί και δεν ενημερώνει τις γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού, αλλά "διαιωνίζει" αυτή τη φετιχοποίηση του ενός οργάνου, κάνοντάς το ακόμη πιο δύσκολο για τις γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο". Η Γκάμπι Χίνσλιφ, πάλι, στον "Guardian" αποφαίνεται τη Σελίδα 3 (τόσο τη σημειολογία της όσο και την αισθητική της), δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι αυτή η καμπάνια με τα αντιφατικά μηνύματα (Page 3 vs Breast Cancer) θα προσελκύσει κάποια σωστά βλέμματα και θα σώσει τελικά ζωές. Όπως σημειώνει η Χίνσλιφ, "οι νοήμονες ενήλικοι είναι εν τούτοις ικανοί να συλλάβουν ότι τα ίδια στήθη έχουν διαφορετική σημασία σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Η γυμνόστηθη Kate Moss ζωγραφισμένη από τον Λούσιαν Φρόιντ είναι τέχνη... Η Kate Moss φωτογραφισμένη γυμνόστηθη σε μια ιδιωτική παραλία είναι παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας..."

H περιοδεύουσα έκθεση "Scar Project" του φωτογράφου Ντέιβιντ Τζέι (ως τις 6 Απριλίου στο Μόντρεαλ του Καναδά), με αληθινές γυναίκες να προτάσσουν τις ουλές από τις μαστεκτομές τους, είναι εκεί έξω για να υπενθυμίζει ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ποπ. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σ΄ένα ράφι ή να μπει κάπου ένθετο. Και σίγουρα δεν μπορεί να "συσκευαστεί" σαν εμμονή μιας χολιγουντιανής σταρ που κάθε μέρα ζει και πεθαίνει με τις πιθανότητες ή σαν το "ευαισθητοποιημένο" σοφτ πορνό μιας ταμπλόιντ. Είναι μια καθημερινή ανθρώπινη ιστορία, ένα συνονθύλευμα οδύνης, θηλυκότητας και πάλης για ζωή.

Πηγή: Tο ΒHmagazino

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.