WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Να ζει κανείς ή να μην ζει; Ιδού η απορία


4 Απριλίου 2014

Αν και χρόνια πριν το ερώτημα αυτό είχε απασχολήσει τον William Shakespeare, σήμερα τίθεται ως υπαρξιακό ερώτημα όλων και πιο πολλών ανθρώπων. 

Και επειδή εμείς θα επιλέξουμε τη ζωή, θέλαμε να ρωτήσουμε για ποια ζωή μιλάμε; Έχουμε πλέον ποιοτική ζωή ή ζούμε σε μια παραζάλη συνεχόμενων αλλαγών; Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό ορίζοντας κατά κάποιον τρόπο το τι σημαίνει ζωή.

Τι σημαίνει να ζει κανείς; 

Να απολαμβάνει τις μέρες, τις νύχτες, τα πρωινά, τα δειλινά του. Να αγαπάει και να επιτρέπει στον εαυτό του να αγαπιέται. Να απομακρύνει από κοντά του ότι δεν του ταιριάζει, ώστε να μην φορτώνει την ψυχή του με αρνητικά συναισθήματα, να μην μισεί. Να ανησυχεί, γιατί η ανησυχία σημαίνει ύπαρξη συναισθήματος, σημαίνει επίγνωση και σκέψη. Είναι καλό να ανησυχεί, δείχνει πως ζει, δεν υπάρχει απλώς. Να σκέφτεται, να μην δέχεται παθητικά. Οι σκέψεις, θα μπερδευτούν με συναισθήματα και αν είναι αρκετά δυνατός ο συνδυασμός θα γίνουν πράξεις. Και οι πράξεις του θα τον καθορίσουν και αυτόν και την ποιότητα της ζωής του.

Με τρόπο αποδεκτό για τα δικά του δεδομένα , δίχως να σκέφτεται τα "πως" και τα "γιατί" των άλλων.  Στιγμές που προέκυψαν από επιλογές δικές του. Όχι πράγματα που μετανιώνουμε, όχι απωθημένα. Όλα τα όμορφα και τα άσχημα, τα σπουδαία και τα ασήμαντα, τα πολλά και τα λίγα. Να ζεις, σημαίνει πως η καρδιά σου χτυπά. Σημαίνει αγάπη, λατρεία, φόβος, πόνος. Συναισθήματα. Να ζεις, σημαίνει πως το μυαλό σου λειτουργεί. Σημαίνει αποφάσεις, επιλογές, λόγια, ιδέες. Σκέψεις.

Να γράφει την δική του ιστορία. Να αγγίζει τα δικά του όρια. Να ονειρεύεται το άπιαστο και να πασχίζει να το κάνει δυνατό. Να ελπίζει μέχρι εκεί που φοβάται πως είναι παράλογο και να ψάχνει μέσα στην αλήθεια του την λογική. Να κάνει αυτό που αγαπά και να αγαπά αυτό που κάνει. Να τραγουδά και να χορεύει. Να ψάχνει την ευτυχία του για να νιώθει πλήρης, καλά, να ζει. Να αγαπά και να αγαπιέται. Να ζει μια ζωή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και όμορφες στιγμές. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.