WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

16 τρόποι για να βρείτε το πάθος στη δουλειά σας Part IΙ


11 Απριλίου 2014

Συνέχεια... Σας υποσχεθήκαμε τις υπόλοιπες συμβουλές για να ξανά βρείτε το πάθος στη δουλειά σας ή έστω να την δείτε λίγο πιο θετικά βρίσκοντας τις ισορροπίες σας. 
  1. Δείξτε κατανόηση στους συναδέλφους σας, ανεξαρτήτως της ισχύος ή της θέσης τους. Κρατήστε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις διαφανείς. Ποτέ μην ξεχνάτε να διατηρείτε τις ισορροπίες. Άλλο οι συνάδελφοι, άλλο οι φίλοι και άλλο η οικογένειά σας. Προσπαθήστε, όσο είναι δυνατόν, να μην μπερδεύετε αυτούς τους τρεις τομείς. Να είστε ανοιχτοί και ανεκτικοί στις απόψεις των άλλων ανθρώπων – ακόμα και αν διαφωνείτε. Δεν γίνεται να βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.
  2. Εκπαιδευτείτε στο να διαχειρίζεστε καλύτερα το φόβο σας.  Στην ουσία δεν φοβόμαστε ποτέ αυτό που νομίζουμε πως φοβόμαστε. Φοβόμαστε απλώς την αίσθηση που μας δίνει ο φόβος και επομένως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Συχνά χανόμαστε μέσα στις προσδοκίες που έχουμε για τον εαυτό μας – οι οποίες συνήθως επικεντρώνονται γύρω από τους φόβους μας. Είναι τόσο σαγηνευτικό να λέμε στους εαυτούς μας πως θα κυνηγήσουμε αυτά που επιθυμούμε όταν θα έχουμε την απαραίτητη εμπειρία, περισσότερα λεφτά ή περισσότερο χρόνο, η αλήθεια όμως είναι πως αυτό δε θα συμβεί ποτέ. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και να προσδιορίζουμε τις δικαιολογίες αυτές ως μάσκες των φόβων μας. Μόνο όταν απαλλαγούμε από τους φόβους μας και αναγνωρίσουμε πόσο αυτοί μας τραβούν πίσω μπορούμε ουσιαστικά να προχωρήσουμε μπροστά.
  3. Η εγρήγορσή σας είναι ανεβαίνει και πέφτει όλη τη μέρα. Σύμφωνα με έρευνες, ο νους μας κάνει κύκλους 90 λεπτών σε εγρήγορση και 30 λεπτών διάλειμμα. Παρατηρήστε αυτούς τους κύκλους. Επιλέξτε να κάνετε τις πιο απαιτητικές εργασίες όταν το μυαλό σας είναι πιο «ξύπνιο», ενώ αντίθετα αναπτύξτε τις δημιουργικές εργασίες σας όταν ο εγκέφαλός σας είναι στο «ρελαντί».
  4. Ο ρόλος του θύματος δεν έχει θέση στη ζωή σας. Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως θύμα όταν έχει ενημερότητα της κατάστασης. Καταλάβετε πως εσείς έχετε το δικαίωμα επιλογής για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Ακόμα, και στις πιο δύσκολες κατάστασης έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε πως θα τις αντιμετωπίσετε και θα τις ξεπεράσετε. Άρα, μην βλέπετε γύρω σας θύτες.
  5. Να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί στην επικοινωνία σας. Εάν βρίσκεστε ή είστε αρχηγός κάποιας ομάδας, ενθαρρύνετέ τους να μιλούν με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο. Δημιουργήστε έναν «ασφαλή χώρο» εντός του οποίου οι άνθρωποι που τον αποτελούν αισθάνονται ελεύθεροι να μιλήσουν ξεκάθαρα και ειλικρινά χωρίς να φοβούνται τα αντίποινα. Κάντε το ίδιο και για τον εαυτό σας. Τα περισσότερα θέματα μπορούν να λυθούν την στιγμή που μας επιτρέπεται να είμαστε μέρος ενός ειλικρινούς, ασφαλούς και αξιοπρεπούς περιβάλλοντος. Προκύπτουν αυθόρμητα δημιουργικές λύσεις και αισθανόμαστε πιο συνδεδεμένοι. Κάθε άτομο τότε, δίνει τον καλύτερο του εαυτό.
  6. Δώστε προσοχή και αντιληφθείτε ποιοι σας κάνουν να αισθάνεστε ενόχληση ή ζήλια. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο τι και ποιος σας ενοχλεί. Μήπως η αλήθεια πίσω από την ενόχλησή σας είναι πως κρυφά θα επιθυμούσατε να ζούσατε τόσο ελεύθερα, ώστε να μην έχετε σοβαρές ευθύνες και να είστε όσο απελευθερωμένοι είναι εκείνοι που σας ενοχλούν; Συχνά κρίνουμε και ενοχλούμαστε από πράγματα που μας κάνουν να παθιαζόμαστε περισσότερο.
  7. Να θυμάστε πως όσο περισσότερο ασχολείστε με την προσωπική σας ανάπτυξη τόσο πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι θα νιώθετε απ΄τη ζωή σας.
  8. Αν τώρα η δουλειά σας συνεχίζει να είναι κάτι που δεν σας δίνει νόημα ή το πάθος που ψάχνετε, προσπαθήστε να το δείτε σε μία άλλη διάσταση. Ως μια δουλειά που σας προσφέρει οικονομική ασφάλεια για παράδειγμα δίνοντας σας τη δυνατότητα να κάνετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν ουσιαστικά.
  9. Μάθετε να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και πως μέσα από κάτι μπορείτε να βρείτε τρόπους να εξελιχθείτε. Πού μπορεί να σας πάει και τι μπορείτε να δώσετε εσείς σε μια δουλειά που νομίζετε πως δεν σας προσφέρει τίποτα. Αυτό το challenge από μόνο του κρύβει το πάθος που ψάχνετε. 
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.