WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Διεκδικήστε το ρομαντισμό στη σχέση σας


24 Απριλίου 2014

LOVE.jpg

Μέτα από πολλά χρόνια σχέσης η ρουτίνα είναι κάτι που θα βιώσετε στο έπακρο. Κάπου εκεί λοιπόν θα ξεκινήσετε να αναρωτιέστε κιόλας. Τι γίνεται με τη σχέση μου; Μήπως να χωρίσω; Μήπως μ΄έχει βαρεθεί; Μήπως δεν ταιριάζουμε; Γιατί αποξενωθήκαμε; Τι φταίει; Μήπως αν ξανασυστηθούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα;

Το τελευταίο ερώτημα είναι αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία. Θα πρέπει να σπάσετε τη ρουτίνα σας και να ξανασυστηθείτε. Να ξεκινήσετε και πάλι να κάνετε πράγματα μαζί όπως το πρώτον καιρό. Για περισσότερες ιδέες ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

  • Βάλτε περιπέτεια στη ζωή σας. Θα πρέπει η αδρεναλίνη να κυλίσει και πάλι στις φλέβες σας. Ξεπεράστε τα όρια. Η περιπέτεια οφείλει να είναι το συστατικό στοιχείο της σχέσης σας και μπορεί να μεταφραστεί με έναν ταξιδιωτικό προορισμό που παλαιότερα δε θα αποτελούσε πρώτη σας επιλογή. Εναλλακτικά, δοκιμάστε ένα νέο χόμπι, αλλά φροντίστε να συμμετέχετε και οι δύο σε αυτό ώστε να κερδίσετε και πάλι χρόνο μαζί.
  • Βγείτε και ξενυχτήστε. Θυμάστε τον παλιό καιρό που δεν μαζευόσασταν στο σπίτι. Μπορεί οι υποχρεώσεις σας να έχουν αλλάξει πια αλλά μπορείτε μια φορά στο τόσο να δώσετε ένα ραντεβού σε κάποιο παλιό σας στέκι.
  • Όταν γυρνάτε στο σπίτι απενεργοποιήστε έστω για λίγες ώρες κινητά, βγείτε από social media κτλ και αφιερώστε ο ένας στον άλλο λίγο ποιοτικό χρόνο. Μιλήστε, αγκαλιαστείτε, επικοινωνήστε ουσιαστικά.
  • Τι πιο αναζωογονητικό από ένα ρομαντικό ταξίδι; Αν είστε παντρεμένοι και έχετε παιδιά, βρείτε κάποιον που να μπορεί να τα φροντίσει και απολαύστε μερικές ημέρες έχοντας αποκλειστικά ο ένας τον άλλον. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά ο ένας τον άλλον ως σύντροφοι και να ξαναθυμηθείτε όλα εκείνα που σας έκαναν να ερωτευτείτε.
  • Κάντε του ένα δώρο. Δεν χρειάζεται να έχετε επέτειο ή να γιορτάζει, μπορείτε να του κάνετε δώρο όποτε θέλετε. Με αυτό τον τρόπο θα του δείξετε ότι δίνετε σημασία σε αυτά που λέει μιας και μπορεί να σας έχει αναφέρει προηγουμένως αυτό που θα ήθελε να αγοράσει. Κάντε την έκπληξη, προσφέροντάς του το προτού προλάβει να το αποκτήσει μόνος του. Η χαρά και μόνο στο πρόσωπό του αξίζει να κάνεις την προσπάθεια.
  • Αν για κάτι είμαστε σίγουροι 100% είναι η αξία του προσωπικού ποιοτικού χρόνου. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να περνά χρόνο με τον εαυτό του. Είναι η ευκαιρία που έχει να βλέπει τα πράγματα αποστασιοποιημένα και να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή του. Για να είναι μια σχέση επιτυχημένη θα πρέπει να στηρίζεται στο εμείς αλλά και στο εγώ. Αν το "εγώ" δεν έχει ισορροπία τότε και ούτε και το "εμείς" θα καταφέρει.
Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Απλά να φροντίζετε να ανανεώνετε τη σχέσης σας όσο πιο συχνά γίνεται.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.