WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση


28 Απριλίου 2014

aef.jpg

Το έχουμε πει πολλές φορές πως αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος για εσένα. 

Η αυτοπεποίθηση σου δίνει ασφάλεια και σιγουριά για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και να παλεύεις γι΄αυτά που θες απ΄τη ζωή σου. Για το λόγο αυτό επειδή πιστεύουμε ότι είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα ενός ατόμου βρήκαμε τα 4 στοιχεία που χαρακτηρίζουν γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Στοιχεία που είναι στο χέρι σας να καλλιεργήσετε και να βρείτε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας.

  • Θυμάστε το γνωστό μότο που κυκλοφόρησε πριν λίγα χρόνια και κυκλοφορεί "Κeep calm and carry on"; Αυτό λοιπόν για τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση αντικαθίσταται με το "Don't keep calme and carry on". Μια πρόσφατη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Harvard έδειξε πως τα άτομα που αγχώνονται πάρα πολύ είναι προτιμότερο να διατηρούν τον ενθουσιασμό τους παρά να είναι ήρεμα. Το keep calm πολλές φορές δεν βοήθα. Και εμείς θα συμφωνήσουμε με τα αποτελέσματα της έρευνας γιατί είναι ωραίο να έχεις ενθουσιασμό, πάθος και όρεξη γι΄αυτό που θες να κάνεις. Μπορεί λοιπόν το άγχος να γίνει πιο δημιουργικό όταν το αφήσουμε να εκδηλωθεί ως ενθουσιασμός πάρα να προσπαθούμε να το κατευνάσουμε και να το καταπνίξουμε διατηρώντας τη ψυχραιμία μας.
  • Έχετε ακούσει κατά καιρούς ανθρώπους του θεάτρου, τραγουδιστές, συγγραφείς, performance, ποιητές και γενικότερα πετυχημένους ανθρώπους που έχουν κάποια γούρια ή ακολουθούν μια συγκεκριμένη τελετουργία πριν από καθετί σημαντικό. Δεν είναι το ζητούμενο η τύχη αλλά η ασφάλεια που νιώθουν. Όλο αυτό το τελετουργικό συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους εκείνη τη στιγμή που υπάρχει άγχος και ένταση. Το καλό αποτέλεσμα δεν έρχεται επειδή υπάρχει το γούρι. Σαφώς και πιστεύουν στις δυνάμεις τους ωστόσο η ύπαρξη κάποιων στοιχείων να τονώνει περισσότερο την αυτοπεποίθηση. Πόσες φορές νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας όταν φοράτε το αγαπημένο σας jean ή tshirt;
  • Δεν νιώθουν άσχημα να ζητήσουν συγνώμη όταν έχουν κάνει λάθος. Είναι πρόθυμες να το αποδεχτούν.
  • Επίσης, οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση ξέρουν να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να τον επαινούν για τα επιτεύγματά που κατάφερε. Είναι ωραίο να νιώθεις χαρά και ικανοποίηση για όσα έχεις κάνει.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.