WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μην αρκείστε στο sex, υπάρχει και συνέχεια...


13 Μαΐου 2014

Με το σύντροφό σας!

To σεξ είναι απόλαυση και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όπως του αξίζει! Δεν είναι μια διαδικασία ρουτίνας, ούτε υποχρέωσης. Απ΄την άλλη τώρα υπάρχουν ζευγάρια που ενώ θέλουν να δώσουν στο σεξ τη σωστή του διάσταση, δεν τα καταφέρνουν τελικά. Τι μπορεί να φταίει; Έλλειψη επικοινωνίας, κάποια παρεξήγηση, ταμπού και φοβίες αποτελούν τις πιο γνωστές αιτίες.

Πώς όμως αλλάζει η κατάσταση; 

  • Είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τον τρόπο που καταφέρνετε να έρθετε σε οργασμό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σώμα σας αλλά και το πως μπορείτε να φτάσετε στην κορύφωση. Δεν υπάρχει λόγος να προσποιηθείτε μια ψεύτικη ικανοποίηση.
  • Μην επικεντρωθείτε μόνο στον εαυτό σας αλλά και στον ερωτικό σας σύντροφο. Παρατηρήστε τι του αρέσει και τι είναι αυτό που τον εξιτάρει.
  • Προσπαθήστε να δώσετε στο σεξ διάρκεια. Απολαύστε τα παιχνίδια με τον σύντροφό σας. Μην βιαστείτε να έρθετε σε οργασμό. Νιώστε το σώμα σας και παρακολουθήστε πως αντιδρά στα ερεθίσματα. Είναι ωραίο να μαθαίνετε τον εαυτό σας αλλά να παρατηρείτε αυτό που συμβαίνει και στον άλλο. Μέσα από τη μάθηση και την εξοικείωση απομυθοποιούνται αρκετά πράγματα και απενοχοποιείται τον εαυτό σας από διάφορα ταμπού που σας στερούν την ικανοποίηση.
  • Μην φοβάστε να μιλήσετε στο σύντροφό σας τόσο για το τι σας αρέσει και τι όχι, όσο και για τις φαντασιώσεις σας. Θα βελτιώσει την ερωτική σας ζωή.
  • Πειραματιστείτε.
  • Τέλος, μην αντιμετωπίζετε τον οργασμό σαν το τέλος της ερωτικής πράξης. Μείνετε στο κρεβάτι, αγκαλιάστε ο ένας τον άλλο, φιληθείτε.

Το παν είναι να αφήσετε το άγχος και τα προβλήματα έξω από την κρεβατοκάμαρά σας. Το σεξ είναι απόλαυση και όπως λένε και πολλές έρευνες, υγεία. Δένει περισσότερο τη σχέση σας και σας εξασφαλίζει μια ισορροπία στη ζωή σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.