WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σωστό ή λάθος;


17 Μαΐου 2014

Πολλές φορές μια αποτυχία στην ζωή σας, μια λάθος στιγμή, γίνεται μάθημα για την επόμενη φορά. Όμως, ίσως και την επόμενη φόρα να κάνετε το ίδιο λάθος. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να κάνετε πάλι λάθος; Και αν τελικά δεν ήταν λάθος; Ποιος μπορεί να το κρίνει αυτό; Εσείς ή οι άλλοι; Δύσκολα ερωτήματα. Ένα είναι σίγουρο ότι τα λάθη πληρώνονται. Το θέμα είναι ότι σπάνια μπορείς να πεις με απόλυτη σιγουριά πως ήταν λάθη, ακριβώς γιατί κάνοντας τα κάτι άλλο άλλαξε στη ζωή σου. Κάτι καινούργιο βγήκε από αυτό. Το θέμα είναι να μην μένεις στο ότι δεν είναι η σωστή επιλογή αλλά στο ότι είναι μια επιλογή που την επέλεξες είτε βασισμένος στη λογική είτε στο συναίσθημα. Είναι μια επιλογή που πρέπει να υποστηρίξεις, να αναγνωρίσεις, να βρεις τι νέο σου προσφέρει.

Δείτε μερικές στρατηγικές για να σκεφτείτε τις συνέπειες των επιλογών σας:

 Δείτε τη ζωή σας ως το σύνολο επιλογών που κάνετε κάθε στιγμή. Μπορείς να δράσεις με οποιοδήποτε τρόπο, ο οποίος θα έχει και ανάλογες συνέπειες. Τι είδους συνέπειες; Τι πρέπει να κάνετε για να τις προβλέψετε; • Όταν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο πρόβλημα, κάντε έναν κατάλογο με τις συνέπειες που θα έχουν οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του. Στη συνέχεια ενεργήστε με τέτοιον τρόπο, ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. • Αναλογιστείτε τις επιπτώσεις στην υγεία και την ευτυχία σας από τον τρόπο που ζείτε σήμερα. Κάντε ένα κατάλογο των συνεπειών που νομίζετε ότι θα αντιμετωπίσετε αν συνεχίζετε να ζείτε έτσι. Θα είστε ευχαριστημένοι με αυτές τις συνέπειες; Σκεφτείτε ιδιαίτερα τις πιθανές αρνητικές συνέπειες των συνηθειών σας. • Δώστε μεγάλη προσοχή στον τρόπο που εκφράζετε τις σκέψεις αυτές. Προσέξτε κυρίως τους υπαινιγμούς που αφήνετε εσείς και οι άλλοι. Δείτε πως αντιδρούν οι γύρω σας σ’ αυτά που τους λέτε. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα επιλέγετε προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιείτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.