WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί γυρνάμε στην ίδια σχέση;


22 Μαΐου 2014

Η προβληματική σχέση είναι ένα σοβαρό θέμα. Πολλοί δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση του χωρισμού. Απ΄την άλλη πάλι εκείνοι που αποφάσισαν και χώρισαν αναρωτιούνται αν έκαναν καλά ή όχι. Μήπως ο χωρισμός δεν ήταν η σωστή επιλογή; Μήπως έπρεπε να προσπαθούσαμε περισσότερο για τη σχέση;

Εμείς έχουμε να πούμε πώς ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Ο χρόνος μόνο μπορεί να δείξει τι είναι καλό και τι όχι. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο μερικοί επιλέγουν να γυρίσουν ξανά και ξανά σε μία προβληματική σχέση.

  • Ο χωρισμός δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Ακόμη, κι εκείνοι που παίρνουν την απόφαση να χωρίσουν υποφέρουν. Δυσκολεύονται να το αποδεχτούν την νέα τους ζωή. Έτσι, προκειμένου να απαλλαχτούν από τον «πόνο» του χωρισμού επιστρέφουν. Μάλιστα, κάποιοι νιώθουν και ερωτευμένοι. Δυστυχώς, αυτό δεν κρατάει για πολύ και τα προβλήματα εμφανίζονται και πάλι.
  • Η σχέση πρόσφερε ασφάλεια. Η μοναξιά πάλι λειτουργεί τελείως διαφορετικά. Σε κάνει να σκέφτεσαι πως είναι δύσκολο να βρεθεί ξανά κάποιος που θα σε ξέρει τόσο καλά και θα σε δέχεται όπως είσαι. Η σκέψη αυτή είναι παγίδα καθώς σε βάζει σε μια διαδικασία σύγκρισης του πρώην και του νυν.
  • Κάποιες φορές οι αντιδράσεις του συντρόφου που δεν θέλει το χωρισμό μπορούν να κάνουν εκείνο που πήρε την απόφαση του χωρισμού να γυρίσει πίσω. Η επίκληση στο φιλότιμο ή οι αντιδράσεις οίκτου είναι από τις πιο γνωστές συμπεριφορές.
  • Οι υποσχέσεις για αλλαγή. Ένας ακόμη λόγος που πολλοί επιλέγουν να επιστρέψουν είναι οι υποσχέσεις για αλλαγή.  «Όλα θα τα φτιάξουμε αρκεί να είμαστε μαζί» μια φράση που είναι υπεύθυνη για πολλά.
  • Η ανάγκη για επαφή και επικοινωνία. Όταν κάποιος έχει μάθει να λειτουργεί σε μία σχέση. Να έχει την επαφή και την αγάπη που θέλει από τον άλλον, τότε δύσκολα μπορεί να αντέξει χωρίς αυτήν.
  • Το σεξ. Μπορεί να έχετε τα προβλήματά σας αλλά στον τομέα αυτό είστε μία χαρά. Τώρα το καλό σεξ, είναι λόγος επιστροφής.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.