WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 15 συμβουλές του μήνα


9 Ιουνίου 2014

Είναι ωραίο κάθε μήνα να βάζετε νέους στόχους και να προσπαθείτε να τους πετύχετε. Τον Ιούνιο λοιπόν ασχοληθείτε με αλλαγές στη συμπεριφορά σας που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τόσο τις σχέσεις σας όσο και την ποιότητα της ζωής.

1. Απομακρυνθείτε από τους αρνητικούς ανθρώπους. Περάστε τον χρόνο σας με καλούς, δημιουργικούς και έξυπνους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες.

2. Δώστε ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να δίνετε ευκαιρίες στον εαυτό σας, σε πράγματα και ανθρώπους. Να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή αλλά και στην προσπάθεια προς αυτήν.

3. Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους στη ζωή σας με σεβασμό και ευγένεια.  Ο ποιητής και φιλόσοφος Βόλφγκανγκ Γκαίτε είχε πει «Όταν συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως αυτοί είναι, τους κάνουμε χειρότερους. Όταν τους συμπεριφερόμαστε όπως θα μπορούσαν να είναι, τους βοηθούμε να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να γίνουν».

4. Αποδεχτείτε τους ανθρώπους όπως ακριβώς είναι. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Αποδεχτείτε λοιπόν τη διαφορετικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.

5. Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε όσους το έχουν ανάγκη. Να είστε υποστηρικτικοί στους ανθρώπους γύρω σας.

6. Βρείτε τα με τον εαυτό σας και συμφιλιωθείτε με τις ατέλειες του. Στον αλλόκοτο αυτόν κόσμο που θέλει να σας κάνει να μοιάζετε με όλους του άλλους, βρείτε το θάρρος να συνεχίσετε να είστε ο εκπληκτικός εαυτός σας.

7. Συγχωρείστε όσους σας πλήγωσαν και προχωρήστε μπροστά. Η πικρία είναι σαράκι που τρώει την ψυχή. 

8. Δείξτε την αγάπη σας στους ανθρώπους γύρω σας.  

9.Δώστε προσοχή στους πραγματικούς σας φίλους.Όσο μεγαλώνετε, θα συνειδητοποιείτε πως γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό να έχετε πολλούς φίλους και περισσότερο σημαντικό να έχετε πραγματικούς φίλους στη ζωή σας.

10. Πείτε ΌΧΙ στο κουτσομπολιό. Απομακρύνετε τους ανθρώπους που το αγαπούν από τη ζωή σας, για το καλό σας και για το καλό των σχέσεών σας.

11. Κρατήστε επαφή με τους ανθρώπους που σας νοιάζουν. Στις ανθρώπινες σχέσεις, η απόσταση δεν μετριέται σε χιλιόμετρα, αλλά σε αγάπη και σε ενδιαφέρον.

12. Κρατήστε τις υποσχέσεις σας.Εάν υποσχεθείτε πως θα κάνετε κάτι, τότε κάντε το.

13. Προσπαθήστε εκφράζετε τα συναισθήματά σας. 

14. Αρχίστε να μιλάτε λιγότερο και να ακούτε περισσότερο.

15. Δώστε προσοχή στην σχέση σας με τον εαυτό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.