WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μυστικά για μια ισορροπημένη ζωή


21 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχουν!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν υπάρχουν μυστικά. Είναι αρκετά ευχάριστο και αισιόδοξο που η νέα γενιά μαθαίνει να ζει και να αναζητά ένα πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Αθλείται και τρέφεται σωστά σε μεγάλο ποσοστό. Είναι ενθαρρυντικό αν σκεφτούμε πως στην πράξη δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο να φροντίζει και να αγαπά κανείς τον εαυτό του. Αυτονόητο και λογικό θα έλεγε κανείς.

Στην ουσία έχει να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του να κάνει τα εξής:

  • Να προσέχει τη διατροφή του. Είμαστε ό,τι τρώμε. Η μεσογειακή διατροφή είναι το παν. Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Οι υπερβολές δεν κάνουν καλό.
  • Η ηλιοθεραπεία. Μπορεί να σας φανεί περίεργο κι όμως κάνει καλό. Η έκθεση στον ήλιο 10-15 λεπτά καθημερινά και με την απαραίτητη αντηλιακή προστασία είναι αναγκαία. Βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D. Mια βιταμίνη πολύ σημαντική για τον οργανισμό και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.
  • Η γυμναστική. Η γιόγκα, η γυμναστική και οι αερόβιες ασκήσεις ενισχύουν την υγεία. Η κίνηση βελτιώνει τη διάθεση ενώ μειώνει το άγχος και τον θυμό. Ακόμη, και το περπάτημα κάνοντας απλά το γύρω του τετραγώνου βοηθάει.
  • Η επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική. Είμαστε κοινωνικά όντα. Συνεπώς, έχουμε ανάγκη να περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε.
  • Η αναζήτηση του εαυτού μας. Είναι εξίσου βασικό να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή πιο αισιόδοξα.
  • Να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας γεμίζουν. Ναι, καμία φορά στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως θέλουμε, αλλά πάντα οφείλουμε να έχουμε εναλλακτικές. Μπορεί να μην μας γεμίζει η δουλειά που κάνουμε, αλλά να παίρνουμε ευχαρίστηση και ικανοποίηση απ΄κάτι άλλο.
  • Να σπάμε πού και πού τη ρουτίνα. Οργανώνοντας μίνι αποδράσεις ή κάνοντας κάτι άλλο που θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε απ΄το άγχος και την ένταση. Παρακολουθήστε την αγαπημένη σας εκπομπή ή ταινία, ακούστε μουσική, απολαύστε μια θεατρική παράσταση, μια διάλεξη ή μια κωμωδία, παίξτε κάποιο παιχνίδι, λύστε ένα σταυρόλεξο ή διαβάστε ένα καλό βιβλίο.
  • Μην ξεχνάτε πως ανήκουμε στη φύση. Για το λόγο αυτό όταν δραπετεύουμε απ΄την πόλη και βρισκόμαστε στο δάσος, στην παραλία, νιώθουμε μία απίστευτη γαλήνη και ηρεμία.
  • Δύσκολο αυτό που θα σας πω αλλά εξαιρετικά ανακουφιστικό. Εξασκηθείτε στο να απενεργοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο, τον υπολογιστή σας και άλλες συσκευές έστω μία φορά το μήνα. Θα σας βοηθήσει για το παρακάτω και τελευταίο «μυστικό» μιας ισορροπημένης ζωής.
  • Να ζείτε το εδώ και τώρα. Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να ζούμε την ίδια στιγμή σε διαφορετικά μέρη. Πώς; Μπορεί να είστε συνδεδεμένοι στο facebook και να επικοινωνείτε με κάποιον φίλο, ενώ την ίδια ώρα χαζεύετε στο Instagram και παράλληλα διαβάζετε κάποιο email σας. Είναι δύσκολο να διαχειριστείτε όλη αυτή την πληροφορία και συνάμα να είστε παρόντες στη δραστηριότητα που κάνετε. Εκτός, όμως απ΄την τεχνολογία οι γρήγοροι ρυθμοί, οι αυξημένες απαιτήσεις και τα άγχη για το τι θα συμβεί στο μέλλον δυσκολεύουν ακόμη πιο πολύ τη ζωή μας κάνοντας μας να χάνουμε στιγμές απ’΄το παρόν. Προσπαθήστε να το περιορίσετε και να χαρείτε την κάθε φάση της ζωής σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.