WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να προφυλαχτείτε από την γκρίνια και την αρνητική ενέργεια;


30 Ιουλίου 2014

Δυστυχώς δεν περιστοιχιζόμαστε πάντα από καλοπροαίρετους, χαμογελαστούς και ευδιάθετους ανθρώπους. Υπάρχει μία κατηγόρια που ειδικά στις μέρες μας που τα προβλήματα είναι πολλά μοιάζει να πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι αρνητικοί άνθρωποι. Και αν μας ρωτάτε πρέπει να τους αποφύγετε καθώς η «ζημιά» που μπορεί να προκαλέσουν στη ζωή σας είναι μεγάλη. Πώς θα τους αποφύγετε;

  • Απομονώστε όσα σας λένε. Μην μπείτε στη διαδικασία να γίνετε ένα με το πρόβλημα τους. Κάθε φορά θα έχουν κάτι για να γκρινιάξουν και να παραπονεθούν.
  • Χρησιμοποιήστε την κριτική σας ικανότητα για να σκεφτείτε τι είναι υπερβολικό από όσα ακούτε. Οι αρνητικοί άνθρωποι έχουν την τάση να μεγαλοποιούν τα πράγματα προκειμένου να φανεί μεγάλο και το δράμα τους. Προσπαθήστε να διακρίνετε που σταματάει η αλήθεια.
  • Μη τους επιτρέπετε να καταρρίπτουν τις ιδέες σας και να απαξιώνουν τους στόχους σας. Είναι δύσκολο να αποδεχθούν πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κοιτούν αισιόδοξα τη ζωή και μπορούν ακόμα να ονειρεύονται.
  • Θέστε αυστηρά όρια. Μην τους αφήνετε να μπλέκονται στη ζωή σας και να ανακατεύονται σε προσωπικά σας θέματα. Το μόνο που θα πετύχετε αφήνοντας τους να σας πάρουν τον αέρα είναι να σας γεμίσουν με τύψεις, ενοχές και ερωτηματικά που δεν υπάρχει λόγος να έχετε.

Τώρα, αν αναρωτιέστε για την ύπαρξή τους η απάντηση είναι μία «έλλειψη αυτοπεποίθησης». Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να μην βλέπουν την μαγεία της ζωής και να ξεχωρίζουν την ευτυχία στις μικρές στιγμές της απόλαυσης νιώθουν οι ίδιοι άσχημα με τον εαυτό τους και την εικόνα τους. Νιώθουν ανασφάλεια και κρύβονται πίσω από αυτό το πέπλο της μαυρίλας. Αν τώρα αποφασίσετε πως με κάποιο τρόπο θέλετε να τους βοηθήσετε, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους βοηθήσετε να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.