Φαιναρέτη: Ένα κέντρο για τις επιλόχειες διαταραχές

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η περίοδος της εγκυμοσύνης, όπως και της λοχείας είναι οι πολυτιμότερες μα και οι πιο σύνθετες στη ζωή μιας γυναίκας. Το σώμα και η ψυχολογία προετοιμάζονται για τη νέα ονειρεμένη φάση που θα κρατήσει μια ζωή.

Η Φαιναρέτη αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας στην Ελλάδα και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Μετά από την κουβέντα που είχαμε με την πρόεδρο Μαρία Δάγλα, διαπιστώσαμε το πόσο σημαντικό είναι το έργο του φορέα και πως μπορεί να βοηθήσει τις εγκύους και τις νέες μητέρες, είτε προλαμβάνοντας είτε αντιμετωπίζοντας.

Όπως μας είπε «ο τοκετός είναι το κομβικό εκείνο σημείο κατά το οποίο πιθανότατα να ξεκινήσουν ποικίλες διαταραχές για μια γυναίκα». Έτσι προγεννητικά στη Φαιναρέτη, μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη γέννα ή μετά να βοηθηθείτε από το προσωπικό ψυχικής υγείας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το 30% των γυναικών παγκοσμίως ταλαιπωρούνται κατά τη λοχεία από κάποιου είδους διαταραχή (φοβίες, άγχοι, ψυχώσεις κα) και το 10% από επιλόχειο κατάθλιψη. Εκεί θα βρείτε στήριξη και εξατομικευμένη προσέγγιση  από την Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας.

Στο χώρο μπορείτε να διδαχτείτε μεθόδους ανακούφισης του πόνου (αναπνοή, στάσεις και θέσεις τοκετού, κίνηση κατά τον τοκετό, επισκληρίδιος αναισθησία) και να ενημερωθείτε για το θηλασμό. Επίσης, μπορείτε να γυμναστείτε, τονώνοντας το σώμα σας και να νιώσετε αυτοπεποίθηση και ευεξία με τη βοήθεια των γυμναστών του φορέα. Η Φαιναρέτη είναι ένας χώρος που απευθύνεται στην οικογένεια, όχι στη γυναίκα και μόνο, μιας κι οι δυσκολίες της μητρότητας αφορούν όλο της το περιβάλλον. Έτσι, οι μαίες συντονίζουν ομαδικές συνεδρίες γονεϊκής προετοιμασίας που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού μητέρας – πατέρα – παιδιού.

Οι παραπάνω υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας και αρκετές ακόμα, προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους εξυπηρετούμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.