WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 tips για να κερδίσετε τον σεβασμό


18 Σεπτεμβρίου 2014

288292_480125908681627_611147003_o-2.jpg

Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να έχουν καλές σχέσεις, να είναι συμπαθείς μα πάνω απ΄όλα να έχουν τον σεβασμό των άλλων. Πόσο εύκολο όμως είναι να κερδίσει κανείς τον σεβασμό;

Ο τρόπος που συμπεριφέρεται κάποιος, ο τρόπος που μιλά, οι κοινωνικές του επαφές, ο τρόπος που παρουσιάζει τον εαυτό του, το ντύσιμο, τα χόμπι, η δουλειά και πολλά ακόμη παίζουν καθοριστικό ρόλο. Για να κερδίσει κανείς το σεβασμό «πρέπει» και να το αξίζει. Γιατί ο αν ο ίδιος δεν σέβεται τον εαυτό του, τότε κανένας δεν μπορεί να το κάνει εκ μέρους του.

Για να σας σεβαστούν λοιπόν οι άλλοι, θα ήταν καλό να:

Πάρετε πρωτοβουλίες. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητές σας και αναζητήστε δικές λύσεις στα προβλήματά σας. Μην περιμένετε να «ασχοληθούν» οι άλλοι με τα δικά σας θέματα.

Να κρατάτε το λόγο σας. Μην δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε τις κρατήσετε. Γιατί πολύ απλά δείχνετε στους άλλους ένα εαυτό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που κρατούν τον λόγο τους και δεν δημιουργούν λάθος εντυπώσεις ως προς τις δυνατότητές τους έχουν πάντα την εκτίμηση των άλλων.

Οι δικαιολογίες δεν αρέσουν σε κανέναν. Ειδικά, σ΄ένα χώρο εργασίας δημιουργούν άσχημες εικόνες. Είναι διαφορετικό να παραδέχεστε τα λάθη σας κι άλλο να απολογείστε συνεχώς για το ένα και για το άλλο προκειμένου να πετύχετε την εύνοιά τους.

Να σέβεστε τους άλλους. Εάν σέβεστε τον χρόνο των άλλων, θα τον σεβαστούν και αυτοί. Μην αργείτε στα ραντεβού, μην μιλάτε άσκοπα σε επαγγελματικές συναντήσεις και πείτε αυτό που θέλετε άμεσα.

Μην μπερδεύετε την ευγένεια και την καλοσύνη με την δουλοπρέπεια. Φυσικά, να είστε καλοί όμως όταν κάποιος σας θίξει τότε θα πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

Να δείχνετε σεβασμό στις γνώσεις, τις ικανότητες και στην διαφορετικότητά των άλλων ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα δίκιο, να είστε οι καλύτεροι και οι πιο έξυπνοι.

Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τη δική του άποψη. Είναι σημαντικό να την ακούσετε.

Μάθετε πότε να λέτε όχι. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όσα σας προτείνονται. Οι άνθρωποι θα σας σέβονται περισσότερο αν πιστέψουν ότι ξέρετε τι θέλετε και πώς. Τα ‘όχι’ σας μερικές φορές δείχνουν το πόσο δυνατοί είστε.

Μην φοβάστε να πείτε την άποψή σας και τις ιδέες σας. Όσοι μοιράζονται τις σκέψεις τους σε επαγγελματικές συναντήσεις και δείχνουν ότι έχουν άποψη για πολλά διαφορετικά ζητήματα, είναι συνήθως όσοι χαίρουν και τον σεβασμό των άλλων.

• Τέλος, μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας. Αυτό δεν σημαίνει να τα καταπιέζετε ή να τα κρύβετε αλλά να μάθετε να τα αναγνωρίζετε και να τα διαχειρίζεστε.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.