WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 μαθήματα-δώρα της αποτυχίας


3 Οκτωβρίου 2014

Μπορεί να ακούγεται περίεργο καθώς όλοι κυνηγούν την επιτυχία, ωστόσο έχετε αναρωτηθεί τι προσφέρει η αποτυχία; Τι μπορεί να αποκομίσει κανείς; Οι γονείς λένε για τα μικρά τους πως αν δεν πέσει δεν μάθει να σηκώνεται. Δυστυχώς, οι ίδιοι ξεχνούν να το εφαρμόσουν αυτό και στην καθημερινότητα τους. Φοβούνται να αποτύχουν, να κάνουν λάθη. Κι όταν συμβαίνει νιώθουν ματαίωση. Νιώθουν πως πλέον δεν αξίζουν ως άνθρωποι. Δεν το βρίσκετε όμως σκληρό και άδικο; Ειδικά αν αναλογιστείτε τα πλεονεκτήματα της αποτυχίαςΗ αποτυχία είναι ένας καλός δάσκαλος, ένας καθοδηγητής στο επόμενο βήμα που θα κάνετε. Μπορεί να σας καθυστερεί αλλά δεν πρέπει να σας αποτρέπει ούτε να σας οδηγεί σε αδιέξοδο. Οπλιστείτε με υπομονή, επιμονή και να έχετε ξεκάθαρο στόχο. Η Ιθάκη είναι σίγουρα ο τόπος που επιθυμείτε να φτάσετε, όμως αν απολαύσετε το ταξίδι θα είστε διπλά κερδισμένοι.

Να θυμάστε λοιπόν ότι η αποτυχία...

  1. Είναι ευκαιρία μάθησης. Αφού αποτύχετε θα πρέπει να αναστοχαστείτε για το τι πήγε στραβά. Μήπως δεν είχατε προετοιμαστεί σωστά; Μήπως δεν είχατε πιστέψει αρκετά; Μήπως ο στόχος σας δεν ήταν ξεκάθαρος;
  2. Είναι ευκαιρία για ανακάλυψη. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε και μάλλον εννοούν ακριβώς αυτό. Την δυνατότητα που δίνει η αποτυχία να ανακαλύψετε κομμάτια του εαυτού σας. Ικανότητες που αγνοούσατε την ύπαρξη τους. Βάζει σε δοκιμασία τη δύναμή σας και γίνεται η λυδία λίθος γι’ σας που έχετε βάλει σκοπό να πετύχετε κάτι .
  3. Είναι ευκαιρία για νέες ιδέες.  Διεγείρει τη φαντασία σας και σας ωθεί να εξερευνήσετε καινούριες εναλλακτικές. Μέσα απ΄την εμπειρία έρχεται η γνώση και ακριβώς αυτό πετυχαίνει η αποτυχία. Ανοίγει νέες ευκαιρίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην αληθινή επιτυχία, που δε θα γνωρίζατε αν τα πράγματα έβγαιναν με την πρώτη.
  4. Είναι ευκαιρία για να βάλετε στην άκρη τον εγωισμό και την αλαζονεία. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι εγωιστής και αλαζόνας σε κάποιες φάσεις της ζωής του. Όσοι βέβαια έχουν γνωρίσει τι σημαίνει αποτυχία δύσκολα έχουν τέτοια συναισθήματα γιατί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που ενδεχομένως θα νιώσουν απόρριψη ή κριτική. Συνεπώς, ευνοεί την ταπεινοφροσύνη και την αίσθηση της πραγματικότητας.
  5. Είναι ευκαιρία για να εκτιμήσετε την πραγματική σημασία της επιτυχίας. Όσοι δεν έχουν πονέσει, λένε κάποιοι, δεν ξέρουν τι σημαίνει πόνος. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιτυχία. Αν δεν αποτύχετε δεν θα αναγνωρίσετε την πραγματική αξία της επιτυχίας.
Αγαπήστε λοιπόν τον εαυτό σας, αποδεχτείτε τα λάθη σας και συνεχίστε να προσπαθείτε για τα όνειρά σας. Καλή επιτυχία! 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.